Recensie: Roadtrip

Roadtrip is geschreven door Graeme Simsion en Anne Buist. Het boek kwam bij Uitgeverij Ls Amsterdam uit.

Waar gaat Roadtrip over?

Drie jaar geleden liepen veertigers Zoë en Martin samen de Camino. Op zoek naar zichzelf vonden ze elkaar. Toen hield hun relatie geen stand, nu krijgen ze een tweede kans als ze Zoë’s vriendin Camille vergezellen op weg naar Rome. Camille heeft MS en wil koste wat kost de lange voettocht volbrengen. De tocht is heel anders dan de vorige. Dit keer geen vriendelijke dorpsbewoners en lekkere maaltijden. Nee, het is ruig, het plenst in de Alpen en ze logeren vaak in ongastvrije hotels waar mensen een jachtgeweer in de keuken hebben staan. Voor de everzwijnen. Gelukkig is er wel altijd wijn. In de voetsporen van talloze pelgrims worden de relaties op de proef gesteld, maar Camilles ziekteverschijnselen worden heviger. Iedereen is erop gebrand om Rome te halen. En dan slaat het noodlot toe, maar natuurlijk niet zoals je zou verwachten…

Mijn mening over dit boek

Het boe heeft een mooie cover, die goed bij het boek past. Wat ook leuk is, is dat er aan de binnenkant van het boek twee kaarten staan van de route die Zoë, Martin en de anderen lopen.

Toen ik begon met lezen zat ik meteen in het verhaal. Het boek heb ik daarna ook niet meer weg kunnen leggen.

Zelf heb ik het eerste deel niet gelezen, maar ik heb dit boek prima kunnen lezen. Als je van plan bent eerst ook deel 1 te lezen, zou ik je wel aan raden om dat als eerste toen. Want ik denk dat hier wel een aantal spoilers instaan.

De personages zijn erg goed beschreven, evenals de relaties tussen deze personen. Je leest afwisselend vanuit het perspectief van Zoë en die van Martin. In beide personages kon ik me goed inleven.

Ik heb erg van het boek genoten. Het is een page-turner met diepgang. Ik raad deze dan ook erg aan en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij LsAmsterdam, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s