Blogtour: verstoten

Verstoten is geschreven door Sterre Collins. Het is een Young Adult. Het is een hardcover van 380 pagina’s. Verstoten kwam maart 2021 uit.

Flaptekst

Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen.

Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader, die volgens haar moeder niets waard was. Maar is Fraser wel de man die hij lijkt?

De gebeurtenissen rondom de Nederlandse Bonnie en Clyde brachten Sterre Collins op het idee voor deze roman.

Wat vind ik van dit boek?

Het boek heeft een prachtige cover, die ik goed bij de inhoud van het boek vind passen. Tijdens het lezen van dit boek is mijn mening meerdere keren heen en weer geschommeld.

Het begin van het boek

Het boek begon met een gedicht. Dit gedicht maakte me nog nieuwsgieriger naar het verhaal dan ik al was, omdat ik wilde weten waarom juist dit gedicht gekozen was.

Hierna kwam er een hoofdstuk met schuin gedrukt tekst, een soort proloog. Dit trok me meteen in het verhaal. Ik wilde waarom dit gebeurde. Daarna kwam het eerste hoofdstuk. Al snel leerde ik de personages kennen en werd de thuissituatie van Lucy langzaam maar zeker duidelijk…

Personages

De personages vond ik erg goed beschreven. Lucy zelf vond ik helemaal in het begin ook goed beschreven, maar een beetje later in het boek miste ik iets van haar. Ik begreep niet zo goed waarom ze bepaalde dingen deed. Ik miste wat van haar gedachten en uitleg. Richting het einde van het boek, toen de gebeurtenissen elkaar opvolgden en het steeds spannender werd, werden haar gedachten wel weer duidelijker en begon ik haar te begrijpen, ondanks dat ik het niet altijd met haar keuzes eens was. Toch vond ik het jammer dat dit zo lang duurde.

Plot

Wow, wat zit het plot goed in elkaar. Voor ik het wist had ik het boek al uitgelezen en was het uren later. Zoals ik al schreef miste ik een tijdje iets bij Lucy, maar ondanks dat kon ik het boek niet weglezen. Sterre Collins heeft een geweldige schrijfstijl en wist mijn aandacht geen moment los te laten.

Het einde zag ik ergens wel aan komen, maar was voor een deel ook onverwachts. Ik zal natuurlijk niet zeggen hoe het boek eindigt, maar ik wilde wel even schrijven dat ik het einde er goed bij vind passen.

Conclusie

Verstoten is een boek vol plotwendingen, met goede personages en een ingewikkeld, maar goed beschreven plot. Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef het 4 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s