Blogtour: De nepvampier

De nepvampier is het eerste deel van de serie: De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck. Het boek is geschreven door Sophia Drenth en het boek kwam mei 2021 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een hardcover van 240 pagina’s en een jeugdboek.

De flaptekst:

Boze darmen, jeuk aan zijn kladden en een reusachtige pukkel op zijn neus. Vladimir von Rotenbeck is geen gewone vampier. Bloed maakt hem ziek tot op het bot, een kwaal die hem de schande van de familie heeft gemaakt.

Vladimir zweert dat hij op de Nacht der Doden weer bloed zal kunnen drinken. Tijdens zijn speurtocht naar een geneesmiddel maakt hij kennis met het waarzegmeisje Naswikka. Zij vertelt hem dat er een groter gevaar op de loer ligt dan boze darmen.

Op de Nacht der Doden zal een vampierjager Knekelstein onveilig maken. Zijn doel: alle vampiers uitroeien. Durft Vladimir een held te worden en zijn moeder en zussen te redden, ook al vinden zij hem een waardeloze nepvampier?

Mijn mening over dit boek

Wat een prachtige cover heeft dit boek! En dat niet alleen: in het boek staan ook een paar mooie illustraties. Niet alleen ziet het boek er leuk uit, ik heb er ook nog eens van genoten!

Het verhaal

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken. Deze lezen vlot en ik vloog dan ook door het boek heen. De gebeurtenissen in het boek volgen elkaar op, maar het gaat ook niet té snel. De spanning zat er in en ik wilde graag weten hoe het afliep.

De wereld waarin Vladimirs verhaal zich afspeelt is tot leven gekomen. De personages, huizen, monsters en omgevingen: alles is goed beschreven en ik kon me hierdoor goed inleven in het boek. Het boek is soms ook erg grappig.

Personages

In het boek volg je het personage: Vladimir von Rotenbeck. Vladimir is goed beschreven en ik kon me goed in hem inleven.

De andere personages waren ook goed beschreven. Er zaten veel monsters in die erg grappig en goed beschreven waren.

Conclusie

De nepvampier is een origineel verhaal vol avontuur, humor en spanning. Ik raad dit jeugdboek dan ook zeker aan en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s