Recensie: Tien toffe verhalen (Tom Groot #18)

Tien toffe verhalen is het achtiende deel van de Tom Groot-serie. Het boek is geschreven door Liz Pichon en zit vol met door haar getekende illustraties. Het boek kwam mei 2021 uit bij uitgeverij Gottmer. Het is een hardcover van 256 pagina’s.

Waar het boek over gaat:

Tom Groot 18 – Tien toffe verhalen’ is een verhalenbundel van Liz Pichon over niemand minder dan Tom Groot, zijn vrienden, en… zijn vijanden! Tom Groot bestaat al 10 jaar. Echt waar! In die tien jaar zijn er al 17 delen verschenen in deze successerie en zijn er al meer dan 11 miljoen Tom Groot-boeken over de toonbank gevlogen. Om dit waanzinnige jubileum te vieren is er nu deze hilarische, volledig zwart-wit geïllustreerde bundel van tien verhalen over Tom Groot. Zoals altijd is het weer spectaculair schateren van het lachen. Wereldwijd Liz Pichon verweeft haar humoristische verhalen met haar inmiddels onmiskenbare zwart-wit-illustraties.

Bron: Gottmer

Mijn mening over dit boek

Alleen al de cover, de rug en de flaptekst ziet er mooi uit. Het is vrolijk en kleurrijk. Dit is het achttiende deel in de serie en omdat de serie dit jaar 10 jaar bestaat bestaat dit boek uit tien toffe verhalen.

Wat ook leuk is aan het boek, is dat bij alle tien de titels van de verhalen doedels staan uit het allereerste boek van Tom Groot, dat in 2011 uitkwam.

De verhalen in dit boek zijn erg leuk en grappig. Langere en kortere verhalen wisselen elkaar af en passen goed bij elkaar. De illustraties in het boek passen goed bij de verhalen en zien er leuk en vrolijk uit.

Tussendoor staan er ook een paar opdrachten en vragen in het boek. Deze zijn leuk voor de afwisseling in het verhaal.

Met tien toffe verhalen heeft Liz Pichon opnieuw een leuk kinderboek geschreven dat ik zeker kan aanbevelen!

Uitgeverij Gottmer, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s