Recensie: Sterrenvlucht (#1 Skyward-serie)

Sterrenvlucht is het eerste deel uit de Skyward-serie. Het boek is geschreven door Brandon Sanderson en kwam mei 2021 uit bij uitgeverij Iceberg Books. Het is een paperback van 478 pagina’s.

De flaptekst:

80 jaar geleden stortte een sterrenschip vol mensen neer op de planeet Detritus, die is omgeven door een eeuwenoude puinschil. De nakomelingen, die zichzelf de Rebellen noemen, leven in grotten maar worden desondanks toch onophoudelijk aangevallen door de Krell. De enige verdediging wordt gevormd door slimme jonge piloten die onbevreesd de lucht in gaan om de gemeenschap te beschermen. En piloot worden is altijd de ultieme droom van Spensa geweest. Maar haar lot is verweven met dat van haar vader – een piloot die jaren geleden werd neergeschoten, toen hij zijn team laf in de steek liet, waardoor Spensa’s kansen om naar de vliegschool te mogen klein zijn. Een toevallige ontdekking in een lang vergeten grot biedt haar misschien wel een manier om de sterren alsnog te claimen en een oud geheim te onthullen.

Mijn mening over dit boek

Wauw. Dit was zo’n ontzettend goed boek! Dit is zo’n boek waarin ik tijdens het lezen de tijd vergeet, waar ik tijd voor maak om verder te kunnen lezen en niet weg kan leggen. Dit is nu ook nog eens een van mijn lievelingsboeken die ik vast nog een keer zal herlezen.

Maar goed, laat ik bij het begin beginnen: de cover. Deze is prachtig en laat Spensa zien, het hoofdpersonages. Deze sprak me meteen aan. Ook de flaptekst klonk veelbelovend.

Het verhaal begon met een proloog die me meteen het verhaal in trok. Dit speelde zich namelijk in het verleden af, toen Spensa nog jong was, en hierdoor leerde je als lezer Spensa’s wereld al een beetje kennen.

Spensa is het hoofdpersonage, ze is erg goed beschreven en je leest dan ook vanuit haar perspectief. Alhoewel dat een paar keer werd afgewisseld met dat van een ander belangrijk personage. Wat ik zo goed vond aan Spensa, is dat ze realistisch werd beschreven. Ze was niet perfect en dat wist ze. Ze had twijfels, was onzeker, maar ook een doorzetter.

Het verhaal was spannend en ik kon het niet wegleggen tijdens het lezen. Dit kwam door onverwachte plotwendingen en de vele gebeurtenissen die zich in een rap tempo opvolgen. Het boek is opgedeeld in een paar delen, wat het wat overzichtelijker maakte. Het boek telt meer 478 pagina’s, maar toch las ik hem in een vlot tempo uit.

Sterrenvlucht zit vol plottwist, actie en heeft een geweldig hoofdpersonage. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek 5 sterren te geven. Ben je nog niet overtuigd om het boek te lezen? Dan wil ik nog even kwijt dat er ook een aantal illustraties in het boek staan van de plek waar het verhaal zich afspeelt, de rakketen die ze gebruiken en meer! Dit ziet er echt prachtig uit en is een leuke toevoeging.

Uitgeverij Iceberg Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s