Recensie: De kaart naar ons eiland

De kaart naar ons eiland

De kaart naar ons eiland is geschreven door Valerie Fraser Luesse. Het boe kwam juni 2021 uit bij uitgeverij KokBoekencentrum. Het boek telt 368 pagina’s en is een historische roman.

Flaptekst

‘De kaart naar ons eiland’ van Valerie Fraser Luesse is een hartverwarmende coming-of-ageroman over een levensveranderende fietstocht. De vijftienjarige Peyton Cabot groeit op in een welgesteld gezin. Wanneer zijn vader gebroken en verslaafd thuiskomt na de Tweede Wereldoorlog, komt echter de ware aard van zijn familie naar boven. Op aansporen van zijn moeder besluit Peyton de fietstocht te maken die zijn vader ooit maakte. Tijdens deze tocht leert hij niet alleen zijn vader beter kennen, maar ook zichzelf.

Mijn mening over dit boek

Ik werd meteen nieuwsgierig naar het boek toen ik erover hoorde. Ik was dan ook erg blij dat ik mee mocht doen aan de blogtoer. Of het boek was wat ik ervan verwachte? Het was zelfs nóg beter!

Al meteen werd ik het verhaal in getrokken. Met een beeldende schrijfstijl word ik in het verhaal meegenomen en kwam het verhaal tot leven. De sfeer van het boek werd goed beschreven en het boek speelde zich in het verleden af.

In het boek lees je vanuit twee perspectieven. Vanuit de vijftienjarige Peyton en soms die van zijn moeder Kate. Peyton is avontuurlijk en spontaan. Hij maakt veel mee en dit wordt vooral op een vrolijke toon beschreven. Het serieuze gedeelte in het verhaal is ook erg realistisch en mooi beschreven.

Er zitten veel leuke en goed uitgewerkte personages in het boek. Net als de personages, zijn ook de omgevingen en gebeurtenissen goed uitgewerkt. Het boek kwam echt tot leven en ik kreeg een goed beeld bij de verhaallijn.

De kaart naar ons eiland is een avontuurlijk en vermakelijk boek waar ik zeker van genoten heb. Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij KokBoekencentrum, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s