Blogtour: Zwarte koffie, macchiatto en takkenthee

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee is geschreven door Jacodine van de Velde. Het boek is als paperback, Ebook en Audioboek van 280 pagina’s beschikbaar die juni 2021 uitkwam bij uitgeverij Dutch Venture Publishing.

Flaptekst

Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk. Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z’n kop… net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Mijn mening over dit boek

Ik heb van Jacodine van de Velde (Klik hier voor mijn interview met haar) haar Young Adult boeken al gelezen: Wat Je Zegt Zie Je Zelf en De Stilte Zegt Genoeg. Ik kan al haar boeken aanraden, nu ook haar nieuwe boek, een feelgood: Zwarte koffie, macchiato en takkenthee.

De titel klinkt natuurlijk al leuk, maar wat ik er ook leuk aan vond is dat ik tijdens het lezen begreep waarom het boek zo heette.

Ik zat al vanaf het eerste hoofdstuk in het boek en heb hem niet weg kunnen leggen. Het boek leest vlot en er gebeurt veel. Jacodine van de Velde heeft een fijne schrijfstijl die het verhaal goed beschreef. Hierdoor leek het alsof ik er zelf bij was.

In het boek lees je vanuit het perspectief van Sara, het hoofdpersonage. Ze is een leuk, goed beschreven personage en ik kon me in haar inleven. Dit was erg fijn tijdens het lezen.

De andere personages waren net als Sara goed beschreven. Ik wist altijd precies wie wie was, wat het lezen nog beter maakte.

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee is een page-turner die me al meteen het verhaal introk. Ik kan dit boek dan ook zeker aanraden en geef het boek 4.5 sterren.

Uitgeverij Dutch Venture Publishing, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s