Blogtour: De filmster en de journaliste (Marlies #1)

De filmster en de journaliste is het eerste deel uit de Marlies-reeks. Het boek is geschreven door Ria Maes. Het boek kwam mei 2021 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het boek is als paperback en E-book van 280 pagina’s beschikbaar.

De flaptekst van deze feelgood:

Tess is een energieke jonge vrouw die als een echte wervelwind door haar eigen leven raast. Na haar mislukte droom als steractrice komt ze als journaliste terecht op de redactie van het vrouwenblad Marlies.

Ondanks het feit dat het blad al vele jaren een vaste waarde is in het leven van duizenden vrouwen zit Marlies nu in zware financiële problemen. Het exclusieve interview van Tess met Nicole Kidman zou weleens de uitweg uit deze donkere tunnel kunnen zijn.

Tess voelt de druk op haar schouders en probeert als een volleerde jongleur zowel op het werk als in haar privéleven met man Stijn en zoontje Jeff alle bordjes draaiende te houden.

Mijn mening over dit boek

De cover van De filmster en de journaliste ziet er ontzettend leuk uit. Het boek is het eerste uit de Marlies-reeks, een langlopende reeks over Tess.

Het verhaal

Toen ik begon met lezen werd ik er al meteen het verhaal ingetrokken. Het boek leest vlot en er gebeurde veel, waardoor ik het boek niet weg kon leggen. Hierdoor heb ik hem in één dag uitgelezen.

Om deze feelgood heb ik soms hardop moeten lachen. Ria Maes schreef de gebeurtenissen altijd zo, dat het leek alsof ik er zelf bij was. Ik kon me goed inleven in het boek en de personages.

“Of de zenuwen onder controle zijn? Absoluut niet. Maar een portie gezonde stress heb je nodig op dit soort uitzonderlijke momenten en ik ben in elk geval wel op het gesprek voorbereid.”

Pagina 9 uit De filmster en de journaliste.

Personages

Het boek leest vanuit het perspectief van Tess. Het boek is vanuit de ik-vorm geschreven en haar gedachten werden dan ook uitgebreid beschreven. Ik kon me in haar inleven en leerde haar goed kennen tijdens het lezen.

Tess is een leuk hoofdpersonage. Ze bedenkt graag bijnamen voor mensen, waardoor je al meteen een idee van de andere personages krijgt. De andere personages zijn ook goed beschreven en ik wist altijd wel wie wie was en wat Tess van dat personage vond.

Conclusie

De filmster en de journaliste is een feelgood vol humor en leuke personages. Ik heb ontzettend van dit boek genoten en kan hem ook zeker aanbevelen. Ik geef het boek 4.5 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s