Recensie: Kraai en Koninkrijk

Kraai en Koninkrijk is geschreven door Leigh Bardugo. Het boek is vanuit het Engels vertaald door Merel Leene en kwam uit bij uitgeverij Blossom Books. Het boek telt 622 pagina’s.

Flaptekst

Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven – ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.

Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz’ sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam – een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen.

Mijn mening over dit boek

Net als de cover van Kraai en Koninkrijk, het eerste deel van de Kraaien-duologie, is de cover van deze nieuwe editie echt prachtig. In plaats van rood met zwart zoals deel 1, is is deze cover goud met zwart. Er staan verschillende tekeningen op die iets met het verhaal te maken heeft. Dit boek is niet alleen leuk om te lezen, maar staat ook nog eens prachtig in mijn boekenkast!

Het verhaal

Na het lezen van List en Leugens begon ik meteen in deze. Ik móést gewoon verder lezen. Ook dit boek was weer ontzettend goed. Leigh Bardugo is een van mijn favoriete schrijfsters en ook met dit boek heeft ze weer een boek geschreven waar ik heel erg van genoten heb.

Net als List en Leugens staat er een kaart vooraan in het boek van de wereld waar het verhaal zich afspeelt. Ravka, Frjerda, Ketterdam, Shu Han, alle belangrijke plekken kun je hier terugzien. Hier blijft het echter niet bij. Na dit boek staat namelijk nog een prachtige kaart. Dit maal niet van het ijsfort, maar van Ketterdam. Wauw, wat een prachtige kaart is dat toch! Deze is bij het lezen erg fijn aangezien het boek zich bijna alleen in Ketterdam afspeelt.

Ik heb dit boek niet weg kunnen leggen. Ik wilde graag weten hoe het afliep, want de personages zitten in een moeilijke situatie. Het boek is behoorlijk dik, wel 622 pagina’s. Niet dat dit een probleem was, ik kon het boek niet wegleggen. Ik vond het dan ook jammer dat deze uit was. Waarom? Omdat het verhaal razend spannend was, het boek vol plotwendingen zat en lekker vlot las.

De personages

Kraai en Koninkrijk leest vanuit verschillende personages. De hoofdstukken zijn lang, waardoor je je meer in een personage kan verdiepen voordat het perspectief verandert. Dit las erg fijn en hierdoor had het boek meer diepgang.

Ook vind ik het erg goed dat de personages niet zo perfect zijn. Het zijn dieven, iets waar ze wel hun redenen voor hebben. Die zijn zo goed beschreven dat ik me goed in de personages kon meeleven en daardoor nog nieuwsgieriger was naar het einde, want zou het wel goed gaan aflopen? Of niet…?

De conclusie

Kraai en Koninkrijk is opnieuw een geweldig boek dat Leigh Bardugo heeft geschreven. Deze editie is ook nog eens prachtig. Ik raad dit boek zeker aan en geef hem 5 sterren.

Uitgeverij Blossom Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s