Recensie: De omsingelde jager

De omsingelde jager is geschreven door Kevin Kristiaan. Het boek kwam april 2021 uit bij uitgeverij Palmslag. Het is een paperback van 257 pagina’s.

De flaptekst ‘De omsingelde jager’

11.000 maanjaren geleden verlaten Gahiji en zijn clangenoten het jachtgebied Makazi. Ze achtervolgen een kudde zwarthuidbuffels naar het noorden. Na een lange reis ontdekt clanleider Khalfani dat de kudde een onbekende rivier is gaan volgen. Hij aarzelt om de jacht af te breken en terug te keren naar Makazi, maar Gahiji overtuigt hem met zijn kennis als hoofdjager de kudde te blijven volgen. Na een geslaagde jacht lijkt het de juiste beslissing te zijn geweest, totdat ze iets tegenkomen wat ze nog nooit hebben gezien. Een dorp… 

De omsingelde jager is een grimmige avonturenroman over liefde en nostalgie in de tijd van jagers en verzamelaars. Het vertelt het verhaal van de overgang van het rondtrekkende bestaan naar een samenleving van mensen die in dorpen gingen wonen. Of de mens er beter van werd, valt niet makkelijk te zeggen, maar één ding is zeker: de landbouwrevolutie in Afrika-Eurazië veranderde het leven voorgoed. 

Wat vind ik van dit boek

Toen ik begon met lezen duurde het even voor ik erin zat. Er kwamen namelijk veel namen en personages een keer naar voren en het duurde even voor ik wist wie welk personage was. Dit was wel jammer, omdat het hierdoor langer duurde voor ik door wilde lezen. Er stond dan wel een lijstje met personages voorin het boek met de rangordes, toch bleef het te veel in een keer.

Gelukkig duurde dit niet het hele boek zo. Na een aantal hoofdstukken begon ik erin te komen en de personages te herkennen. Ook kwam er meer vaart in en hierdoor las het fijner.

Het boek speelt zich 11.000 maanjaren geleden af: in de tijd van de jagers en verzamelaars. Om het makkelijker te maken staat er voorin een mooie kaart van de omgeving en achterin nog een verklarende woordenlijst.

Op het moment dat ik eenmaal in het verhaal zat werd het ook steeds spannender. De gebeurtenissen stapelde zich op en het boek was daar nog beter dan ik had verwacht. Ik heb er dan ook erg van genoten, ondanks het begin.

Ik raad dit boek ook aan. Ik geef het boek 3.5 sterren.

Uitgeverij Palmslag, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s