Recensie: Girl 6

Girl 6 is geschreven door Mirjam Mous. Het is een boek uit de serie XS van Best of YA, waar het boek in mei 2021 uitkwam. Het is een hardcover van 103 pagina’s voor Young Adults.

De flaptekst van Girl 6

Oude bekenden uit Boy 7 in een splinternieuw verhaal

Girl 6 gaat over de onhandige Summer. Ze is de enige kleindochter van het echtpaar Rogers, dat in Boy 7 manier bedacht om het gedrag van Nederlandse jongeren te verbeteren. Wanneer opa Carl ernstig ziek is, vertrekt Summer met haar moeder naar Amerika, waar haar grootouders inmiddels weer wonen. Daar ontmoet ze Dez, een jonge blogger die altijd op zoek is naar een goed verhaal. Samen ontdekken ze het web van leugens en dilemma’s waarin Summer zit verstrikt. Hoe ver ga je om iemand te redden van wie je houdt? En is het ene leven echt meer waard dan het andere?

Mijn mening over dit boek

Een paar jaar geleden las ik voor school het boek Boy 7. Toen ik las dat dit boek zich in dezelfde wereld als boy 7 afspeelde, maar dan in de toekomst, was ik meteen nieuwsgierig naar dit boek. De rest van de flaptekst sprak me ook aan dus wilde ik hem graag lezen.

Het verhaal

Ik las dit boek binnen een paar uur uit. Het is namelijk een dun boek, maar 104 pagina’s, toch was het boek ontzettend spannend en gebeurde er erg veel. Ik vloog door het verhaal heen en dit boek kon ik niet wegleggen.

Girl 6 is spannend en heeft een sterk plot. Het einde zag ik echt niet aankomen. Ik heb wel meerdere theoriën in mijn hoofd gehad, want Mirjam Mous heeft mij meerdere keren op het verkeerde spoort gezet. Het boek zit ook vol met plottwist.

Personages

In dit boek lees je vanuit 3 personages. Het verband tussen de personages werd pas later in het boek duidelijk. Dit maakte het boek nog mysterieuzer en spannender.

Summer is een van de personages, vanuit wiens perspectief je leest. Ze is erg goed beschreven en, ondanks dat het een novelle is, is ze toch nog goed beschreven en zat er diepgang in haar personage. Ook de andere personages zijn goed beschreven en kwamen tot leven in dit boek.

Conclusie

Girl 6 is spannend, vlot en zit vol avontuur. Ik kon het boek niet wegleggen en heb er erg van genoten. Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 5 sterren.

Uitgeverij Best of YA, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s