Interview: Tamara Arts

Tamara Arts is de schrijfster van ‘In het duister’. Een spannende paranormale Young Adult thriller, die ik je zeker aan kan raden:). Lees hieronder het interview met Tamara Arts.

Heb je al manuscripten geschreven voor je debuut uitkwam? Of alleen kortere verhalen, of helemaal niet?

Ja, ik heb voor mijn debuut twee afgeronde manuscripten geschreven (waarvan er één was uitgegeven bij BoekScout, maar die is niet meer in de verkoop). Verder schreef ik een lange tijd fantasy verhalen op Wattpad:).

Werk je ook al aan een ander boek? 

Ik ben twee weken geleden begonnen! Toen heb ik flink zitten brainstormen en een paar dagen later zette ik de helft van het eerste hoofdstuk op papier. Nu hoop ik dat het binnenkort wat minder druk is op mijn opleiding, zodat ik verder kan

Zijn er nog andere genres dan Young Adult die je zou willen schrijven?

De doelgroep YA zou ik behouden, maar naast mijn YA-thriller lijkt het me ook leuk om een keer een YA-fantasy te schrijven, want dat is waarmee ik ooit ben begonnen met schrijven.

Wat vindt je het moeilijkste aan het schrijven van een boek?

Het moeilijkste vind ik de redactiefase. Je leest je boek dan heel vaak en soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Sinds wanneer schrijf je verhalen?

Echt zolang ik me kan herinneren. Toen ik in groep 3 woordjes begon te leren, probeerde ik er al zinnen van te maken en die veranderden in kleine verhaaltjes, die in grote verhalen en uiteindelijk in manuscripten veranderden.

Welke genres lees je zelf graag?

Ik lees zelf veel thrillers, fantasy, feelgood en New Adult.

Heb je een schrijftip die je aan anderen zou willen meegeven?

Dit klinkt misschien als een cliché, maar: schrijft echt wat JIJ wil schrijven. Je schrijft het boek niet voor anderen of voor ‘wat zou die of die ervan vinden’, je doet het voor jezelf, omdat het JOUW hobby is en JIJ er plezier uithaalt. Verder: laat je verhaal door anderen lezen die je eerlijke feedback geven. Zo wordt je verhaal alleen maar beter en je schrijfstijl ontwikkelt zich.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s