Blogtour: het Hotel op de Rots

Het Hotel op de Rots is geschreven door Mel Hartman. Het boek kwam mei 2021 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het boek telt 220 pagina’s en is als hardcover en e-book beschikbaar.

De flaptekst

Hella gaat met haar broertje en ouders op vakantie, maar onderweg worden ze door een storm overvallen. Gelukkig komen ze het Rotshotel tegen, en ze besluiten om daar te overnachten. Er zijn  nog meer gezinnen in het hotel gestrand. Alles lijkt normaal tot het gebouw van de grond loskomt en de lucht in schiet.  En dan verdwijnen ook nog eens zomaar alle ouders.

Samen proberen de kinderen het geheim van het hotel te ontraadselen. Daardoor komen ze al gauw in allerlei gevaarlijke situaties terecht, waarbij ze hun angsten onder ogen moeten zien.

Wees maar niet bang. Of toch wel?

Vanaf 9 jaar

Mijn mening over dit boek

Wauw, wat een prachtige cover heeft dit boek! Hamley Books boeken zijn altijd ontzettend mooi en ook met dit boek is het weer raak. Het hotel staat op de cover en ziet er onheilspellend uit. Het binnenwerk is ook prachtig. Ook heeft dit boek nóg iets leuks: er staan namelijk prachtige illustraties in, wat een leuke toevoeging aan het verhaal is.

Natuurlijk gaat het om het verhaal, maar dat was ook erg goed. Mel Hartman beschrijft en omgevingen en gebeurtenissen zo dat ik goed wist waar de personages waren en wat er gebeurde.

Het verhaal is spannend en origineel. Er gebeurde veel en de gebeurtenissen volgden elkaar in een goed tempo op. Het plot zat goed in elkaar en dat was fijn bij het lezen.

De vijf hoofdpersonages leer je in het begin al kennen met een ‘wie is wie’ pagina. Hier staat kort op een rijtje wie familie is met wie, hun hobbies en hun leeftijd. De vijf personages zijn allemaal erg anders en Hella weet ze aan het begin goed te beschrijven. Ze bedenkt namelijk bijnamen voor de personages.

Het Hotel op de Rots is een boek dat niet alleen een prachtige cover heeft, maar is ook nog eens een spannend verhaal vol avontuur met leuke personages. Ik raad dit boek dan ook aan en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s