De winter voorbij

Mijn mening over dit boek

De flaptekst van het boek maakte me al meteen nieuwsgierig. Ook de prachtige cover sprak me aan. Toen ik dit boek binnenkreeg begon ik dan ook meteen met lezen.

Verhaal

In het verhaal vanuit verschillende perspectieven en er wordt afgewisseld tussen het ‘nu’ en tussen de herinneringen van de personages. Dit zorgde voor afwisseling in het verhaal en hierdoor kom je als lezer te weten wat er gebeurt is en waarom.

Ik vond het boek aan het begin wel traag. Ik kwam er moeilijk in en de uitleg die er gegeven werd vond ik te lang duren. Gelukkig bleef dit niet zo en naarmate het boek voordere kwam ik steeds meer in het verhaal. Uiteindelijk kon ik het boek niet meer wegleggen.

Personages

Zoals ik al schreef lees je dit boek vanuit verschillende perspectieven, drie om precies te zijn. Deze drie personages zijn erg verschillend, zo schrijft de flaptekst dat Lucía ‘Een vrijgezelle Chileense vrouw van begin zestig’ is, Richard ‘Een gedesillusioneerde Amerikaan met pensioen’ is en Evelyn ‘een Jonge illegale immigrante, op de vlucht voor drugscriminelen’ is. Toch komen deze drie personages bij elkaar en leren elkaar kennen.

Deze personages hebben alle drie een heel verschillende geschiedenis. Ik vond dat een van de beste punten aan het boek: hoe goed hun herinneringen beschreven zijn. Ik leefde erg met ze mee, want alle drie hebben ze veel meegemaakt.

Conclusie

De winter voorbij is een prachtig boek, waar ik moeite had om in te komen, maar uiteindelijk een page-turner was. De personages zijn goed beschreven, net zoals wat ze meemaken in het boek. Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij Rainbow, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s