Recensie: Hou me niet vast

Hou me niet vast is geschreven door Wanne Synnave. Het is een paperback die april 2021 bij Standaard uitgeverij uitkwam. Het boek telt 208 pagina’s.

De flaptekst van ‘Hou me niet vast’:

Emily Jane is nooit echt bezig met haar imago of populariteit op school. Ze is waarschijnlijk de enige die nog nooit gepraat heeft met Parker, de immens populaire captain van het football-team. Tot hij op een dag voor haar deur staat. Geen duidelijke aanleiding, geen reden, geen uitleg. Diezelfde avond stapt Parker uit het leven. In de dagen en weken die volgen, ontdekt Emily dat ze volledig verweven zit in het web van redenen waarom Parker uit het leven stapte, en dat Lake View High misschien meer geheimen heeft dan ze dacht. 

Mijn mening over dit boek

De cover van dit boek is prachtig en de flaptekst sprak me aan. Ik werd meteen nieuwsgierig naar dit boek toen ik hem voorbij zag komen.

Het verhaal

Een van de dingen uit het boek die ik zo leuk vind is de cover. De cover is niet alleen mooi, maar geeft ook nog eens een deel van de acht belangrijkste personages. Tijdens het lezen kwam ik langzaam maar zeker achter de verbanden tussen de personages.

Het verhaal is spannend. Er kwam steeds meer nieuwe informatie waardoor ik vaak begon te twijfelen: wat is er precies gebeurt? Wel vond ik het soms voorspelbaar en een paar dingen had ik al eerder door dan de personages zelf. Dit was niet heel erg, want er waren ook nog veel onverwachte plotwendingen.

En dan het plot. Wow, wat zit dat goed in elkaar! Ik zag het einde zeker niet aankomen en het boek was spannend tot het einde.

Wanna Synnave heeft een fijne schrijfstijl, die vlot leest en alles goed beschrijft. Ik zal helemaal in het verhaal en kon het boek niet weg leggen tot en met het einde.

Personages

Zoals ik al schreef staan acht van de belangrijkste personages op de cover. Ik vond het leuk om zo al een beetje een beeld van de personages te krijgen.

Emily Jane staat ook op de cover. Zij is het hoofdpersonage en vanuit haar perspectief lees je het boek. Ik vond haar goed beschreven en kon me goed in haar inleven.

Conclusie

Hou me niet vast las vlot en was een echte page-turner. Ik heb ontzettend genoten van dit boek en raad hem aan. Ik geef het boek 4.5 sterren.

Standaard uitgeverij, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s