Blogtour: Het museum van gevonden voorwerpen

Het museum van gevonden voorwerpen is geschreven door Emma Zegers. Het boek kwam mei 2021 uit bij uitgeverij Dutch Venture Publishing. Het is een paperback van 310 pagina’s.

De flaptekst

Diede heeft het syndroom van Asperger, een rijbewijs dat ze niet gebruikt en kleptomane neigingen. Thuis gaat de meeste aandacht naar haar eveneens autistische broertje, waardoor het meestal niet zo gezellig is. Stiekem kan ze dan ook niet wachten tot de zomervakantie weer voorbij is. Robin heeft bij zijn verhuizing niet meer meegenomen dan de kleding die hij aanhad en een tas vol studieboeken. De relatie met zijn familie is door de reden van de verhuizing flink onder druk komen te staan. Het liefste zou hij gewoon alles vergeten. Zullen ze bij elkaar iets vinden wat ze zelf niet hebben?

Mijn mening over dit boek

De cover ziet er mooi uit en past bij het verhaal. Elk hoofdstuk in het boek start ook met een symbool die op de cover staat. De flaptekst sprak me ook meteen aan. Het boek klonk als een goed verhaal en dat was het ook.

Het boek leest erg vlot ent trok me al vanaf de eerste pagina in het verhaal. Er gebeurde veel in het boek, hierdoor bleef mijn aandacht erbij en kon ik Het museum van gevonden voorwerpen niet weg kon leggen. Het boek was geen moment saai.

Het boek las vanuit één personage: Diede. Ze is erg goed beschreven, waardoor ik me goed in haar kon inleven. De andere personages zijn net als Diede goed beschreven, zodat ik altijd wist wie wel personage was.

In dit boek kwam je als lezer meer te weten over het syndroom van Asperger en hoe dit voor Diede is. Dit werd op een mooie manier geschreven.

Ik raad Het museum van gevonden voorwerpen zeker aan en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij Dutch Venture Publishing, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s