Recensie: Juliette in New York (strip)

Juliette in New York is een stripboek naar de roman van Rose-Line Brasset. Het scenario is door Lisette Morival en de tekeningen en inkleuring door Émelie Decrock. Het is een hardcover van 48 pagina’s die in Nederland bij uitgeverij Kennes uitkwam.

De flaptekst:

Zodra het vakantie is op school, trekt Juliette met haar moeder – die journaliste is – op reis. En dus vliegt ze nu, enkele dagen voor Pasen, naar The Big Apple voor een bezoekje aan New York, de stad die nooit slaapt. Op het programma: Times Square, Central Park, Chinatown, pretzels en… shoppen. Maar dat is buiten enkele nieuwe vriendinnen gerekend die Juliette ter plaatse leert kennen. Zij nemen haar mee op een adembenemend avontuur.

Mijn mening over dit boek

Juliette in New York is een mooie, grote hardcover. De cover is prachtig. Juliette is er te zien, met New York op de achterkant. Zoals al in de titel duidelijk is gaat Juliette deze keer naar New York!

Tekeningen

De tekeningen zijn prachtig gemaakt. De personages en omgeving zijn mooi en gedetailleerd neergezet. In het boek zijn ook een aantal kaarten getekend, waardoor je New York beter leert kennen.

Wat ook leuk is, is dat het scrapbook dat Juliette van haar reis maakt ook in het stripboek ze zien is. De scrapbook pagina’s die ze van de eerste dagen heeft gemaakt en waarop ze haar toegangskaartjes, kaartjes en foto’s plakt zijn ook in dit boek te zien en ze zien er erg leuk uit.

Verhaal

Ik heb al een boek over Juliette gelezen, dat was Juliette in Barcelona. Ik vond het dan ook leuk dat de Juliette in de strip echt hetzelfde personage is gebleven als in de boeken.

Er werd veel informatie gegeven over New York tijdens het lezen, zoals over de Empire State Building, Times Squire, Flatiron Building en geschiedenis. Dit werd goed afgewisseld met het verhaal over Juliette, waardoor er niet teveel informatie werd gegeven in een keer.

De strip leest vlot, is grappig en spannend, want Juliette maakt spannende avonturen mee met haar nieuwe vriendinnen.

Personages

De personages zijn ontzettend mooi getekend. Juliette is grappig, moedig en ik leerde haar al snel kennen in de strip.

De andere personages zijn ook goed beschreven en getekend en ik kon me in bijna alles personages wel inleven.

Conclusie

Het is een grappig, vlot en spannende strip die ik zeker aanraad. Ik heb ervan genoten en geef de strip: Juliette in New York 4 sterren.

Uitgeverij Kennes, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s