Recensie: Juliette in Barcelona

Juliette in Barcelona is geschreven door Rose-Line Brasset. Het boek is onderdeel van de Juliette-serie, maar ook los te lezen en naar het Nederlands vertaald door Iris de Haan en kwam in Nederland uit bij uitgeverij Kennes. Het is een paperback van 232 pagina’s.

De flaptekst van dit boek

Juliette en haar moeder vliegen naar Barcelona om daar de feestdagen door te brengen. Juliette hoopte op een witte kerst, maar troost zich al snel met de knappe Manuel die haar op zijn scooter de charmes van de stad laat zien.

Haar verblijf in Barcelona verloopt niet bepaald zoals verwacht, want door een bende gangsters beleeft ze een angstig avontuur. Maar Juliette en haar moeder laten niet met zich sollen en de koelbloedigheid van Juliette wordt op een onvergetelijke manier beloond. Ze krijgt een verrassing waar ze zelfs niet van had durven dromen.

Aan het einde van de roman vind je een mini-reisgidsje: “In de voetsporen van Juliette”. Globetrotters in spe vinden hier in het kort de geschiedenis van de stad, de belangrijkste bezienswaardigheden, adressen en een woordenlijst.

Mijn mening over dit boek

De vrolijke cover van het boek sprak me meteen aan, net zoals de flaptekst. In het boek zijn ook een paar tekeningen te zien, wat er erg mooi uitzag.

Het verhaal

Het boek is echt als dagboek geschreven. Het boek bestaat uit de datums van de dag waarop het verhaal zich afspeelt, maar binnen die hoofdstukken staan ook de tijdstippen.

Het verhaal is grappig, vrolijk en leuk om te lezen. Het boek leest erg vlot en er gebeurt veel, waardoor ik niet afgeleid werd tijdens het lezen. Ik las het boek dan ook in een stuk uit.

Personages

Ik vond Juliette een leuk personage. Ze ‘vertelde’ alles grappig en eerlijk. Ze is druk en maakt snel vrienden. Ze is goed beschreven en ik kon me goed in haar inleven.

Er zitten niet heel veel andere belangrijke personages in, maar degene die wel in het verhaal zitten zijn goed beschreven en kwamen tot leven in het boek.

Minireisgidsje, woordenlijst & meer

Achter in het boek is een minireisgidsje te vinden. Het is best uitgebreid en geeft meer uitleg over de plekken waar Juliette is geweest, maar ook over andere plekken. Dit was na het lezen van Juliettes verhaal ook nog leuk om te lezen.

Er staat ook een vragenlijst in. Dit is een korte quiz over de informatie die in het minireisgidsje stond en in het boekt te vinden was. Ik vond dit ook een leuke toevoeging. Na de vragenlijst is er ook nog plek om je eigen reisdagboek te schrijven.

Dan nog de woordenlijst. Er waren er zelfs twee. Een Nederlands-Castiliaans-Cataliaanse woordenlijst en een woordenlijst met overige woorden. Tijdens het lezen heb ik er zelf niet naar toe gebladerd omdat tijdens het lezen de betekenis van de woorden ook al snel duidelijk werd. Wel was het een handige toevoeging.

Conclusie

Juliette in Barcelona is niet alleen een leuk boek, maar ook nog eens leerzaam dankzij de uitleg in het minireisgidsje achterin het boek. Juliette is een ontzettend leuk hoofdpersonage, die spannende avonturen meemaakt. Ik raad dit boek dan ook aan en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij Kennes, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s