Recensie: CTRL-A

CTRL-A is geschreven door Juultje van den Nieuwehof. Het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij Kluitman. Het boek telt 104 pagina’s en is een Young Adult Novelle.

Flaptekst CTRL-A

Robin lijkt een normale jongen uit 4 havo. Op school gaat alles goed en hij brengt veel tijd door met zijn vriendinnetje Elin en zijn beste vriend Appie. Het lukt hem bijna om alles verborgen te houden, tot mevrouw Van Erven, zijn irritante mentor, besluit zich ermee te gaan bemoeien. Ook Elin en Appie krijgen het idee dat er iets met Robin aan de hand is. Hij liegt over waar hij geweest is en heeft steeds vaker agressieve uitbarstingen. En waarom worden ze eigenlijk nooit bij hem thuis uitgenodigd? Maar als ze te dicht bij de waarheid komen, zouden ze daar nog wel eens spijt van kunnen krijgen…

Mijn mening over dit boek

De subtitel van dit boek subtitel van het boek sprak me meteen aan: ‘Wat als de waanzin wint’. Dit, in combinatie met de flaptekst, maakte me al meteen nieuwsgierig naar dit boek.

Het boek leest vlot, wat ook wel nodig is, aangezien het een novelle is. Het boek is dan ook erg dun, maar was wél spannend en ik kon hem niet wegleggen.

Het boek leest vanuit verschillende personages. Dit zorgde voor veel afwisseling en maakte het extra spannend. Ook las je het boek zo vanuit meerdere personages en kwam je er langzaam maar zeker achter wat er aan de hand is.

Er wordt soms gewisseld tussen het ‘nu’ en het verleden van Robin. Het blijft dan nog steeds een mysterie en dit maakte het extra spannend.

Het einde kwam onverwachts en maakte het boek nog beter dan het al was. Ik raad dit boek zeker aan. Ik geef deze spannende novelle 5 sterren.

Uitgeverij Kluitman, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s