Interview: Laura Diane

‘Als de nacht eindigt’ is je debuut, heb je daarvoor ook al manuscripten geschreven?


Als fanfiction ook onder een manuscript valt, dan wel 😉 Toen ik tiener was schreef ik een (heel lang) verhaal over mijn favoriete boyband, Take That. Ik heb het zelfs ooit nog laten afdrukken tot een soort boekje. Maar Als de nacht eindigt is inderdaad mijn eerste, echte, serieuze manuscript.

Wat heeft je doen besluiten om een duologie te schrijven?


Ik wist in ieder geval zeker dat ik geen trilogie wilde schrijven. Die lees ik namelijk zelf wel heel graag, maar ik had een paar keer de ervaring dat het derde boek in de serie best wel tegenviel. Het grappige is alleen dat ik momenteel toch een trilogie aan het schrijven ben haha.

Wie is je favoriete personage uit ‘Als de nacht eindigt’?


Net als bij een hoop andere lezers is Devan ook van mij een favoriet personage (for obvious reasons:) maar in het vervolg – Als de morgen begint – zit ook een personage die ik echt heel tof en grappig vind. Uiteraard kan en ga ik geen spoilers weggeven, maar het is in ieder geval een man.

Werk je ook al aan een derde boek?


Dat derde boek is al af, en komt deze zomer al uit! Vorig jaar tijdens de eerste lockdown heb ik een urban fantasy met de titel ‘Ivelle’ geschreven. Het speelt zich af in een fantasie land dat Pagdama heet, waar je aan de kleur van iemands ogen kunt aflezen hoe diegene zich voelt. Elke emotie heeft een andere kleur; zo is verdriet blauw en zwart woede. Het hoofdpersonage heet Ivelle, en zij wil niets liever dan dat er een jongen met rode ogen naar haar kijkt, want dat is de kleur van liefde.

Wat vindt je het moeilijkste aan het schrijven aan een boek?


Het moeilijkst is om de beelden die ik in hoofd zie, als een soort film, precies zo op papier te krijgen.

Welke andere genres dan welke je nu schrijft zou je nog eens willen uitproberen?


Ik zou nog wel eens een contemporary willen schrijven. Hoewel Ivelle een urban fantasy is heeft het wel raakvlakken met contemporary vind ik, door bepaalde thema’s en dat ligt me wel.

Welk genre zou je absoluut niet willen schrijven?


Horror! Dat soort boeken en films lees en kijk ik ook absoluut niet. Ik word al bang bij het idee hahaha!

Heb je nog een schrijftip die je aan andere zou willen meegeven?


Schrijf vooral en altijd wat je zelf zou willen lezen en niet waarvan je denkt dat anderen het willen lezen, of wat je denkt dat goed zal verkopen. En nooit, maar dan ook nooit, opgeven!

Is er nog iets dat je kwijt wilt? (Zo niet is niet erg, dan laat ik de vraag weg). 


Ik vind het heel leuk om te vertellen (omdat ik er zelf zo enthousiast over ben!) dat de trilogie die ik momenteel schrijf zich afspeelt in een van mijn favoriete plekken op aarde, namelijk in Disneyworld in Florida.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s