Dodelijk spel

Mijn mening over dit boek

Ik was erg benieuwd naar dit boek, nadat ik het vorige deel – Een goede daad – had gelezen en gerecenseerd. Gelukkig hoefde ik daarna niet lang meer te wachten op dit boek. Het boek is onderdeel van de Aloysius Archer serie, maar is denk ik ook prima los te lezen.

Het verhaal

Ik zat al snel weer in het verhaal van Aloysius Archer. Er kwam namelijk al snel actie in het boek en de thriller las dan ook vlot. Al snel stapelde de gebeurtenissen zich op en kon ik het boek niet wegleggen.

Het plot zat goed in elkaar. Het boek zat vol met plotwendingen en het einde kwam onverwachts. Het boek was dan ook spannend tot en met het einde.

Wel vond ik het soms wel iets té makkelijk gaan en iets té toevallig. Dit stoorde me soms wel een beetje tijdens het lezen.

Het verhaal speelt zich in het verleden af, de jaren 1940. Ik vond de omgeving en de gebeurtenissen erg goed beschreven en zat mede daardoor helemaal in het verhaal.

Personages

Aloysius Archer vond ik erg goed beschreven. Ik kreeg tijdens het leven een goed beeld van het personage en leefde met hem mee.

Ook van de andere personages kreeg ik een goed beeld. Er kwamen veel personages en namen in het boek voor, maar ik was nauwelijks in de war tussen personages.

Conclusie

Dodelijk spel is een goede thriller met een ijzersterk plot. Er zaten veel plotwendingen in en het boek had goed uitgewerkte personages. Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij A.W. Bruna, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s