Recensie: Een goede daad

Een goede daad is geschreven door David Baldacci en is een Aloysius Archer-thriller. Het boek is als E-book, luisterboek en paperback beschikbaar en telt als paperback 384 pagina’s. Het boek kwam juli 20219 uit bij A. W. Bruna uitgevers.

De flaptekst van dit boek:

Wanneer oorlogsveteraan Aloysius Archer in 1949 voorwaardelijk vrijkomt uit de gevangenis, waar hij zat voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, vestigt hij zich in het stadje Poca City. Archer heeft een lijst meegekregen met wat hij verplicht is te doen na zijn vrijlating en wat hem allemaal verboden is. Hij moet een baan zoeken en zich regelmatig melden bij zijn reclasseringsambtenaar. Maar een bar bezoeken, laat staan alcohol nuttigen, is hem verboden. Contact met ‘losbandige’ vrouwen is al helemaal uit den boze.

Archers zoektocht naar werk brengt hem de eerste de beste avond al naar een bar waar hij aan de praat raakt met Hank Pittleman, een van de machtigste zakenmannen in het stadje. Pittleman biedt hem een baan aan, maar wat in eerste instantie een simpel klusje lijkt – het innen van een schuld – blijkt algauw een stuk complexer te liggen. Wanneer er een moord wordt gepleegd en Archer de belangrijkste verdachte is, beseft hij dat hij wel eens snel weer in de gevangenis zou kunnen belanden. Tenzij hij zelf de moordenaar weet te vinden…

Mijn mening over dit boek

David Baldacci kende ik al wel van naam. Ik wist dat hij al ontzettend veel boeken heeft geschreven, maar had zelf nog niets van hem gelezen. Tot nu. Een goede daad is het eerste deel van een nieuwe serie en ik kijk nu al uit naar de volgende delen.

Het verhaal

Ik heb erg van dit boek genoten. Het was spannend en er kwamen steeds nieuwe beetjes informatie. Ik heb zelf veel verdachten gehad en heb het einde niet aan zien komen. De informatie werd goed gedoseerd, waardoor er veel plotwendingen waren.

David Baldacci heeft een beschrijvende schrijfstijl. Zo beschrijft hij kleding, personages en omgevingen erg gedetailleerd, waardoor ik goed in het verhaal terecht kwam. Ook wordt de tijd waarin het zich afspeelt goed beschreven. Het was duidelijk dat het zich vroeger afspeelde, wat het realistischer maakte.

Personages

De personages vind ik erg goed beschreven. Er waren veel personages die goed genoeg waren beschreven om te weten wie wie is, maar nog mysterieus genoeg om niet zeker te weten welk personage te vertrouwen en welke niet. Dit maakte het boek nog spannender dan het al was.

Conclusie

Een goede daad is een spannende thriller die ik aanraad en 4.5 sterren geef.

A. W. Bruna uitgevers, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s