Dwarsloper

Dwarsloper is geschreven door Mijke Pelgrim. Het is een Young Adult boek van 256 pagina’s. Het is een paperback die april 2021 uitkwam bij uitgeverij Best Of YA.

Waar gaat Dwarsloper over? (Bron: BestofYA)

Een rebelse tiener, 1000 protesterende jongeren en een klimaatmars

De 16-jarige Tessel is helemaal klaar met school. Ze vindt een uitweg in een groep klimaatscholieren die naar Brussel gaat lopen. Dat Tessel zich nog geen seconde druk heeft gemaakt over het klimaat houdt haar niet tegen. Tijdens het lopen leert ze Lexie en Simon kennen. Zij blijken deel van de leiding te zijn en Tessel leert steeds meer over wat er allemaal bij de organisatie van de mars komt kijken, inclusief negatieve publiciteit en bedreigingen.

Maar kun je wel echt vrienden zijn als je niet eerlijk over jezelf bent? Hoe dichter de groep bij Brussel komt, hoe groter de zorgen van Tessel. Voor vanaf ca. 15 jaar.

Mijn mening over dit boek

Toen ik het persbericht over dit boek zag sprak het boek me meteen aan. De cover is prachtig en de flaptekst maakte me nieuwsgierig.

Het verhaal

Voor ik het wist had ik het boek al uit. Het boek leest vlot, is erg goed geschreven en liet me niet los tijdens het lezen.

De schrijfstijl van Mijke Pelgrim leest erg fijn en ze beschrijft alles zo goed, dat ik als lezer het gevoel kreeg dat ik er zelfs bij was. Ik zat echt in het boek, al vanaf het eerste hoofdstuk.

Personages

Tessel is erg sterk beschreven. Ik had al na het eerste hoofdstuk door wat voor karakter ze had en ik leerde haar alleen maar beter kennen tijdens het lezen van het boek. Ik kon me goed in Tessel inleven en begreep haar.

De andere personages zijn ook goed beschreven. Ik kon met de personages meeleven en wist wie wie was. Er zaten veel verschillende personages in en die hadden elk hun eigen karakter.

Conclusie

Ik heb ontzettend van dit boek genoten. Het is een boek dat ik je zeker kan aanbevelen. Ik geef Dwarsloper dan ook 5 sterren.

Uitgeverij Best Of YA, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s