Blogtour: Thuis in het kunstcafé

Thuis in het kunstcafé is geschreven door Sue McDonagh. Het boek is uit het Engels vertaald en kwam in 2021 in Nederland uit bij uitgeverij Choc lit. Het is een paperback van 351 pagina’s.

Flaptekst Thuis in het kunstcafé

Gebroken harten en heerlijk gebak in het Kunstcafé …

Wat een perfecte, romantische vakantie had moeten worden, eindigt in een drama voor Flora. Uit wraak steelt ze de motor van haar vriendje en vlucht naar de kust van Wales voor een welverdiende vakantie voor één.

Maar zo alleen is ze niet. Al snel vindt ze aansluiting bij de gezellige mensen die werken in het plaatselijke Kunstcafé, waar de beroemde warme chocolademelk en het heerlijke gebak haar een steuntje in de rug zijn. En als er dan ook nog een badmeester uit Australië in haar leven opduikt en haar hulp biedt als ze die het meest nodig heeft, begint ze te beseffen dat ze niet langer het gevoel heeft dat ze enkel in Wales op vakantie is.

Kan ze de plek waar ze naartoe is gevlucht ooit een thuis noemen?

Mijn mening over dit boek

De zomerse en vrolijke cover en de flaptekst sprak me meteen aan. Toen het boek binnenkwam legde ik het boek dat ik al aan het lezen was even aan de kant. Ik wilde meteen in Thuis in het kunstcafé beginnen.

Verhaal

Het boek begon met een proloog, al meteen zat ik in het verhaal. Het is een luchtig, vrolijk verhaal dat met een fijne, vlotte en beeldende schrijfstijl geschreven is.

Het verhaal las vlot. De gebeurtenissen volgde elkaar snel op, maar het ging op niet té snel. Het tempo was goed.

Alles wordt goed beschreven. De gebeurtenissen, de personages en de omgevingen. Hierdoor zat ik echt in het verhaal en las het fijn.

Personages

Flora is een ontzettend leuk hoofdpersonage. Ze is spontaan, grappig, eerlijk en praat veel. Ze was duidelijk beschreven en ik kon me in haar inleven. Ik heb meerdere keren om haar kunnen lachen.

De andere personages zijn (bijna allemaal) ook erg leuk. Flora maakt al snel veel vrienden, maar de personages zijn goed genoeg beschreven om niet in de war te raken tussen alle personages.

Conclusie

Ik heb erg van het verhaal genoten. Het is een leuk boek met goede personages. Ik raad het boek dan ook aan en geef hem 4 sterren.

Voor deze recensie heb ik een recensie exemplaar mogen ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s