Recensie: Zonder titel

Zonder titel is geschreven door Erna Sassen en met beeld van Martijn van der Linden. Het is een paperback van 256 pagina’s. Het boek kwam maart 2021 uit bij uitgeverij Leopold.

Waar gaat Zonder titel over?

Joshua mist zijn soulmate Zivan, die met haar ouders is terugverhuisd naar haar geboorteland Irak. Bovendien maakt hij zich zorgen: ze reageert niet meer op zijn berichtjes; de vinkjes achter zijn WhatsApp-berichten blijven zwart. Noodgedwongen probeert Joshua zichzelf opnieuw uit te vinden zonder Zivan. Zijn passie voor tekenen en kunst, en een onverwachte vriendschap met Sergio (‘grote bek, grote spieren en maximaal aantrekkelijk voor de meiden’), redden hem.

Wat vind ik van dit boek?

Wat me meteen opviel toen ik het boek binnenkreeg is dat er veel tekeningen in staan. Wat ik daar leuk aan vond is dat het bij het verhaal past (Joshua tekent veel) en dat Zivan vaak getekend is. Hierdoor kreeg ik een nog beter beeld van Zivan.

Het verhaal

Het is een ontroerend en heftig verhaal. Het boek is zelfs gebaseerd op een levensverhaal van echte mensen, zoals voorin het boek staat.

Ik las dit boek in één middag uit, ik moest weten hoe het afliep. Er gebeurde namelijk veel, wat ervoor zorgde dat ik niet afgeleid werd en in het verhaal bleef.

Personages

Het boek wordt verteld vanuit Joshua, die het er niet makkelijk mee heeft. Ik vind het verhaal op een mooie manier geschreven en Erna Sassen heeft een fijne schrijfstijl. Het las alsof ik in Joshuas gedachten zat en ik kon me daardoor goed in hem inleven.

De andere personages vond ik ook erg goed beschreven. Ik was nergens in de war tussen personages en elk personage kwam tot echt tot leven in het boek.

Conclusie

Ik raad Zonder titel dan ook aan. Ik kon het boek niet wegleggen. Het is een prachtig verhaal dat ik 4 sterren geef.

Uitgeverij Leopold, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s