Recensie: Six Stories

Six Stories is geschreven door Matt Wesolowski. Het is een paperback die uitgegeven is door A. W. Bruna.

Flaptekst ‘Six Stories’

Een hoogst unieke thriller zoals je die nog nooit las: een misdaadverhaal in podcastvorm.

Eén lichaam Zes getuigenissen Welke is waar?

1997. Scarclaw Fell. Het lichaam van de tiener Tom Jeffries wordt gevonden. Als doodsoorzaak vermoedt men een noodlottig ongeval. Maar daarvan is niet iedereen overtuigd.
Wat er daadwerkelijk gebeurd is in de bosrijke omgeving van Scarclaw ligt besloten in de herinneringen van een hechte vriendenclub en wat vage getuigenissen van mensen in de omgeving.

2017. De mysterieuze onderzoeksjournalist Scott King, wiens podcastserie van complexe misdaadzaken de populariteit van Serial overstijgt, is een cultfiguur op internet.
In een serie van zes interviews probeert King erachter te komen hoe de dynamiek in een groep tieners en de mythische geschiedenis van de Fell hebben geresulteerd in de dood van Tom Jeffries.

Elk interview zorgt voor een nieuwe aanwijzing in de zaak en terwijl je de verschillende getuigenissen leest, word je gedwongen zelf uit te vinden hoe Tom stierf. Wie liegt? Wie kun je vertrouwen? Een unieke thriller voor de liefhebbers van true crime-podcasts en de boeken van C.J. Tudor en M.J. Arlidge.

Mijn mening over dit boek

Allereerst heeft dit boek een prachtige cover. Het ziet er mysterieus uit en dat past ook bij het boek.

Het verhaal

Dit boek leest echt als een podcast. Het zijn uitgeschreven interviews, die je leest. Deze structuur was wel even wennen. Toen ik er eenmaal echt in zat, was dat geen probleem meer. Het leest namelijk wel vlot en er gebeurt veel, waardoor ik mijn aandacht er bij bleef houden.

Doordat het boek op deze manier is geschreven krijg je wel veel informatie. Ik schreef al dat er veel gebeurt, dit hield mijn aandacht erbij, maar soms ging het wel heel snel. Dan kreeg ik wel heel veel informatie tegelijk te horen en moest ik veel onthouden tegelijkertijd.

Het was wel spannend omdat je telkens nieuwe informatie kreeg en niet zeker wist welk personage wel en welk personage niet te vertrouwen is. Ik had het einde dan ook niet zien aankomen.

Personages

De personages die aan het woord kwamen in de podcast leerde je goed kennen. Deze zijn namelijk goed beschreven en hun karakter is duidelijk geworden. Natuurlijk wist ik niet zeker of een personage wel of niet te vertrouwen was, maar dit maakte het juist spannend.

Ook de slachtoffers waren goed beschreven. Van meerdere perspectieven las je erover, waardoor er een goed beeld kwam van de slachtoffers.

Conclusie

Six Stories is een spannende thriller die op een bijzondere, maar goede manier is geschreven. Ik raad dit boek dan ook aan en geef hem 4 sterren.

Voor deze recensie heb ik een recensie-exemplaar ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s