Blogtour: Unsinkable

Unsinkable is geschreven door Lotte van den Noort. Het boek kwam april 2020 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een hardcover van 380 pagina’s. Het is een Young Adult.

Flaptekst Unsikable:

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan?

Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt.

Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van.

Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Mijn mening over dit boek

Dit is een van die boeken waar ik al ver voordat hij uitkomt al naar uitkeek. En dan bedoel ik echt al vanaf het moment dat ik erover hoorde en de flaptekst las. Toen ik dit boek in handen kreeg legde ik het andere boek dat ik aan het lezen was even opzij. Ik móést gewoon beginnen met lezen. Dit boek heeft me dan ook zeker niet teleurgesteld.

Wauw, wat een prachtig verhaal. Een van die dingen die ik zo goed aan dit boek vind is dat het anders is dan de meeste boeken over de Titanic. Bijna iedereen kent het verhaal over de Titanic wel. Over de ijsberg en bovenal: dat het een ongeluk was. Unsinkable vertelt echter een andere kant van deze tragische gebeurtenis. Wat als de Titanic altijd al gedoemd was om te zinken? En het geen ongeluk was?

Unsinkable is ook nog eens ontzettend spannend. Ik heb dit boek razendsnel uitgelezen. Ik wilde weten wat er in het volgende hoofdstuk ging gebeuren, en in die daarna, en daarna, en uiteindelijk het einde. Dit boek pakte al vanaf het begin mijn aandacht.

Katharina Thompson is een sterk personage, die weet was ze wil. Ze doet wat ze kan om anderen te helpen en werkt hard. Ik kon me goed in haar inleven, alhoewel er een paar keuzes waren die ik niet helemaal begreep. Niet omdat ik het er niet mee eens was, maar omdat ik vond dat het gevoel dat ze daar had niet sterk genoeg beschreven was. Ik kan hier niet meer over vertellen in verband met spoilers. Verder kon ik me wel goed in haar inleven.

Er zaten veel personages in Unsinkable, maar ik vond ze allemaal goed beschreven en kon me in de personages inleven. Dit was erg fijn, want hierdoor was ik niet in de war tussen personages. Sommige personages hebben me erg verrast.

Niet alleen de personages hebben me verrast, het boek zit vol plotwendingen en verrassende gebeurtenissen. Unsinkable is een prachtige en ontroerende aanrader. Ik geef deze Young Adult 4.5 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s