Recensie: In het voetspoor van zijn vader

De flaptekst van het boek:

Jakob en Emmanuelle overleven een concentratiekamp en slagen erin een nieuw leven te beginnen aan de Lower East Side in New York. Jaren later heeft Jakob door talent, geloof en hard werken veel geld verdiend en zo aan zijn zoon Max laten zien dat Amerika het land van de kansen is. Max is een rijzende ster, afgestudeerd aan Harvard en met vrienden in de rijkste families ter wereld. Maar dan staat ineens zijn leven op zijn kop en leert hij wat het betekent om echt in het voetspoor van zijn vader te treden.

Wat vind ik van dit boek?

Ilona van Luitingh-Sijthoff organiseerde een buddyread met dit boek. Ze zocht mensen die nog nooit een boek van Daniëlle Steel hadden gelezen en ik mocht meedoen. Daniëlle Steel heeft echt al heel veel boeken geschreven, maar ik toch had ik er nog geen gelezen. Tot nu en ik weet ook al dat ik meer boeken van haar wil lezen.

In het voetspoor van zijn vader telt 349 pagina’s, maar het verhaal duurt ongeveer 70 jaar. Het verhaal begint bij Jakob, maar daarna gaat het over zijn zoon: Max. Hierdoor zijn er soms grote tijdsprongen en leest het soms samenvattend. Dit was soms wel vervelend, omdat het snel ging, maar voor het grootste deel las het wel fijn. Het las namelijk makkelijk en vlot.

Er gebeurt veel in het boek, en soms snel achter elkaar. Dit zorgde er ook voor dat ik door wilde lezen en mijn aandacht erbij hield. Het ging ook niet té snel. Ik heb geen enkele keer terug hoeven bladeren omdat ik iets niet meer wist of niet begreep.

De personages in het boek vind ik allemaal erg goed beschreven. Ik leerde iedereens karakter goed kennen in het boek en was nergens in de war tussen personages. In het boek zitten een aantal personages waarmee ik het niet eens was, maar dit zorgde er ook voor dat ik nog beter in het verhaal kwam.

Ik raad In het voetspoor van zijn vader zeker aan. Ik geef het boek 4.5 sterren.

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, bedankt voor dit exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s