Recensie: Over vijf jaar

Over vijf jaar is geschreven door Rebecca Serle. Het boek kwam maart 2021 uit bij uitgeverij Cargo. paperback of ebook.

Flaptekst van ‘Over vijf jaar’

Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later de nieuwe vriend van haar beste vriendin ontmoet. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker. Over vijf jaar is een liefdesverhaal, boordevol geluk en hartzeer. Maar het is zeker niet een liefdesverhaal zoals je dat denkt te kennen.

Mijn mening over dit boek

De cover ziet er ontzettend mooi uit en de flaptekst maakte me erg nieuwsgierig.

Over vijf jaar is origineel, grappig en verrassend. Al vanaf de allereerste pagina werd ik het verhaal in getrokken. Vanaf het begin was ik nieuwsgierig naar het einde. Want is haar droom echt een voorspelling van de toekomst? Of is het toeval?

Dannie Kohan weet zeker hoe haar leven er over vijf jaar uitziet. Ze gelooft in leven via getallen. Zo vindt ze dat je iemand vierentwintig maanden moet daten voordat je bij hem intrekt, dat ze zich op haar achtentwintigste wilt verloven en dat haar dertigste de perfecte de juiste leeftijd is om te trouwen. Dat maakte me extra nieuwsgierig, omdat als haar droom een voorspelling is, haar leven wel héél erg moest veranderen.

Ik kon me goed in Dannie inleven en ze was erg goed beschreven. Over vijf jaar heeft leuke, goed beschreven personages waarin ik mij in kon leven.

Het verhaal leest vlot en Rebecca Serle heeft een fijne schrijfstijl. De gebeurtenissen werden erg goed beschreven. Het boek vond ik dan ook erg leuk.

Er was wel iets waar ik mij soms aan stoorde tijdens het lezen. Zo wordt er soms wel veel, overbodige, informatie gegeven. Dit was soms storend, omdat ik hierdoor even uit het verhaal kwam.

Ik raad dit boek dan ook aan. Over vijf jaar geef ik 4 sterren.

Uitgeverij Cargo, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s