Blogtour: De stilte zegt genoeg

De stilte zegt genoeg is geschreven door Jacodine van de Velde. Het is een hardcover van 358 pagina’s. Het boek kwam maart 2021 uit bij uitgeverij Clavis.

De flaptekst van ‘De stilte zegt genoeg’:

Sinds het overlijden van haar moeder staat de wereld van de zeventienjarige Tara stil. Ze is erg in zichzelf gekeerd en door haar verdriet en het gemis blijkt het moeilijk haar leven op te pakken. Op een kampeervakantie met haar oom en tante ontmoet ze de vijfjarige Eva. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Wat Tara van Eva’s negentienjarige broer Thom moet vinden, weet ze niet zo goed. Hij is lief en zorgzaam voor zijn familie, maar kan ook zomaar ineens uit zijn vel barsten. Tara komt tot de ontdekking dat ook de muzikale Thom een last met zich meedraagt. En dat is iets waar hij duidelijk niet over wil praten.

Dit emotionele youngadultboek speelt zich net als Jacodine van de Veldes eerste jongerenroman Wat je zegt zie je zelf deels af op de Franse camping Le Tournesol. De hoofdpersonen proberen ieder op hun manier om te gaan met verlies en schuldgevoel.

Mijn mening over dit boek

De stilte zegt genoeg is een prachtig boek. Ik heb hem al mogen proeflezen en deed mee aan de boekpresentatie, waar ik al verteld heb dat ik dit boek aanraad.

Het boek begint met een ontroerende en heftige proloog. De proloog trok me meteen het verhaal in en daar bleef ik tot het einde, aangezien ik het boek moeilijk kon wegleggen.

Ik vecht tegen mijn tranen. Ik wil niet huilen. Niet hier, waar iedereen me ziet. Met medelijden in hun ogen staren de mensen me aan, alsof ze staan te wachten op het moment dat ik instort.

Tara, in de proloog in De stilte zegt genoeg

Een van de dingen die ik zo leuk vind aan dit boek is dat sommige personages uit Wat je zegt zie je zelf hierin weer terugkomen. Het is niet nodig om eerst Wat je zegt zie je zelf te lezen, maar ook dat boek raad ik aan.

In het boek lees je vanuit twee perspectieven. Vanuit die van Tara en vanuit die van Thom. Beide personages zijn goed beschreven en in beide personages kon ik me goed inleven. De andere personages in het boek, zoals de zusjes van Thom: Sophie en Eva, zijn ook goed beschreven. Eva heeft ook een grote rol in het boek en is een van mijn favoriete personages.

Tara en Thom hebben beide iets heftigs meegemaakt. Wat ook maakte dat ik door wilde lezen was dat wat Thom heeft meegemaakt eerst een tijdje mysterieus bleef.

De stilte zegt genoeg is een ontroerend boek dat ik aanraad en 5 sterren geef. Het is een prachtig verhaal met goed beschreven personages.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s