Blogtour: Hij Die Niet Bestaat

Hij Die Niet Bestaat is geschreven door Valentijn Ringelberg. Het is een Young Adult standalone novelle. Het is een hardcover van 380 pagina’s. Het boek kwam maart 2021 uit bij uitgeverij Hamley Books.

Flaptekst

De O’khani Kojvo groeit op onder het toeziend oog van zijn moeder op de Zoutsteppe. Ze leert hem jagen, voor zichzelf opkomen en zichzelf nuttig te maken in hun troep. Toch zijn er andere O’khana die het op Kojvo gemunt hebben. Iets dat alles te maken heeft met het verleden van zijn moeder.

Wanneer er op een dag een groepje welpen uit de troep worden meegenomen heerst er onrust op de Zoutsteppe. Ook de band tussen Kojvo en zijn moeder Deneh wordt op de proef gesteld als de O’khana worden opgezocht door hun gezworen vijanden: de Mensen.

Als jonge jager zal Kojvo de sturing van zijn leven in eigen handen moeten nemen, een beslissing die hem niet gemakkelijk af zal gaan. Hij begint aan een nieuw avontuur die hem uiteindelijk de verschrikkelijke titel van Kinderdoder op zal leveren. Maar waar heeft hij die wrede bijnaam aan te danken? Je leest meer over zijn hartverscheurende noodlot in Hij Die Niet Bestaat.

Hij Die Niet Bestaat speelt zich voor Voorbij het Wederwoud af en is een los te lezen avontuur.

Mijn mening over dit boek:

De cover is prachtig en loopt door naar de achterkant van het boek. En dat is nog niet alles, als je het boek opent zie je een prachtige kaart van de plekken waar het verhaal zich afspeelt. Natuurlijk draait het vooral om het verhaal. Het verhaal heeft me zeker niet teleurgesteld.

Ik heb Voorbij het Wederwoud nog niet gelezen. Nog niet, want ik ben het zeker nog van plan. Zeker na het lezen van dit boek, dat los te lezen is.

Het boek zit vol plotwendingen en ik vloog erdoorheen. Soms vond ik wel dat het iets te snel ging. Het boek is opgedeeld in verschillende delen, wat het overzichtelijker maakte. Hij Die Niet Bestaat is spannend en ik kon het boek tijdens het lezen nauwelijks wegleggen.

De personages uit dit boek zijn erg leuk en ik kon me goed in de karakters inleven. Er zaten veel personages in, maar toch was dat niet verwarrend. Wel moest ik er aan wennen dat het O’khani waren en miste ik een beetje meer uiterlijke beschrijving.

Hij Die Niet Bestaat heeft me keer op keer verrast en ik raad het boek zeker aan. Ik geef het boek dan ook 4 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s