Blogtour: Er was eens… Het hart van een schurk

Er was eens: het hart van een schurk is geschreven door Sandra J. Paul, Suzanne Peters, Miranda Peters, Marijke F. Jansen en Cathinca van Sprundel. Het is een Young Adult verhalenbundel. Het boek is een paperback van 300 pagina’s. Het boek kwam april 2021 uit bij Dutch Venture Publishing.

De flaptekst:

Er was eens… een grote groep helden. Maar hoe zit het met de slechteriken? Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft.

Sandra J. Paul (Hell City: laatste halte), Suzanne Peters (Van slag), Miranda Peters (De Ademdief), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen maar nu kunt herontdekken. Vijf sprookjes, vijf schurken, vijf keer het verhaal achter de persoon die er niet zo goed vanaf komt.

Mijn mening over dit boek

Ik lees de laatste tijd steeds vaker hervertellingen van sprookjes. Wat ik er zo leuk aan vind is dat hervertellingen toch origineel zijn en ik telkens verrast wordt. Dat is ook bij Er was eens, het hart van de schurk zo.

Straks vertel ik was ik van dit boek vond, eerst wil ik de cover even benoemen. De cover is erg mooi en binnen het boek heeft elk verhaal ook nog eens een soort ‘cover’, die er allemaal ook heel mooi uitzien.

Alle 5 de verhalen zijn erg goed geschreven. De verhalen zijn lang genoeg om er even in te komen en de personages te leren kennen. Alle verhalen zijn met een andere schrijfstijl geschreven en ik vind de afwisseling in deze bundel erg leuk.

De titels van de kortverhalen zijn: Zielenspiegel door Miranda Peters, Meerminhart door Cathinca van Sprundel, Nocturna door Sandra J. Paul, Moerasmeisje door Marijke F. Jansen en Niemand weet, niemand weet door Suzanne Peters.

Bijna alle sprookjes herkende ik, maar omdat het vanuit de schurk is geschreven én er een twist aan is gegeven was het moeilijker om de sprookjes te herkennen. De plottwisten zag ik niet altijd aankomen en dat vond ik erg fijn bij het lezen omdat ik daardoor in de verhalen bleef.

Mijn favoriete verhalen zijn Noctura door Sandra J. Paul – omdat ik deze erg verrassend en goed geschreven vond, hij was veel te snel voorbij – en Zielenspiegel – omdat ik het hoofdpersonage erg goed beschreven vond en me goed in haar kon inleven. De andere verhalen vond ik ook erg leuk en ik geef deze bundel 4 sterren.

Uitgeverij Dutch Venture Publishing, ontzettend bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s