Recensie: Amari en de nachtwachters

Amari en de Nachtwachters is geschreven door B.B. Alston. Het boek telt 368 pagina’s en is een hardcover. Het is een jeugdboek dat 6 april 2021 bij uitgeverij Harper Collins uit zal komen. De illustraties zijn gemaakt door Godwin Akpan en het boek is vertaald door Sandra Hessels.

De flaptekst:

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken… In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

Wat vind ik van dit boek?

Amari en de Nachtwachters heeft een prachtige cover, die me meteen aansprak. Ook de flaptekst vond ik erg leuk klinken. Toen ik het boek opende zag ik meteen een mooie illustratie. Dat is niet de enige die in het boek te vinden is, elk hoofdstuk begint met een kleine illustratie die iets over het hoofdstuk zegt.

Ik begon meteen met lezen toen ik het boek binnenkreeg. Het boek las vlot, ik las er zo doorheen. Amari en de Nachtwachters is grappig, spannend en origineel.

B.B. Alston heeft een leuke, vlotte stijlstijl die me al vanaf de eerste pagina meetrok in het verhaal. Ik kon het boek niet wegleggen. Er gebeurde veel, maar niet té veel. Ik bleef hierdoor in het verhaal en raakte niet afgeleid. Er zaten verrassende wendingen in en het plot zat goed in elkaar.

Amari Peters is een ontzettend leuk personage. Ze is een doorzetter, staat klaar voor haar vrienden en familie en doet er alles aan om haar broer Quinten weer te vinden. Zelfs als alles tegenzit probeert ze door te zetten.

Ik kon me goed in Amari en de andere personages inleven. Amari is erg goed beschreven. Ik kon me goed voorstellen hoe ze eruitzag en wat voor soort karakter ze had. Dit was bij het lezen erg fijn.

Ik raad Amari en de Nachtwachters dan ook zeker aan en geef het boek 5 sterren.

Uitgeverij Harper Collins, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s