Recensie: Vaarwel Roscoe

Vaarwel Roscoe is geschreven door Céla van Gastel, het pseudoniem van de zussen Chantal en Priscilla van Gastel. Het is een paperback of E-book van 336 pagina’s. Het boek kwam maart 2021 uit bij uitgeverij Boekerij.

Flaptekst:

De hele wereld is in shock als multitalent Roscoe Mulder onverwachts overlijdt. Tegen wil en dank doorgebroken als superheld in een hitserie, zat Roscoe nog boordevol plannen en ideeën: schrijver wilde hij zijn, en fotograaf, en muzikant. Het verlies is groot, maar bij niemand komt de klap harder aan dan bij de twee belangrijkste mensen in het leven van Roscoe: zijn grote liefde Livia en zijn broer Rafael.

Terwijl er postzakken vol steunbetuigingen worden bezorgd en social media overstroomt met berichten en speculaties van vriend en vijand, proberen Rafael en Livia grip te krijgen op hun verdriet. Door hun herinneringen reconstrueren ze het leven van Roscoe, een hypergevoelige jongen die worstelde met een neiging om alle leed van de wereld op zijn schouders te torsen. Hij stond altijd klaar voor iedereen en gunde iedereen een tweede kans, van hun weggelopen vader tot de zwerver op de hoek van de straat, maar was er wel genoeg oog voor hem?

Mijn mening over Vaarwel Roscoe

Ik hoorde op Instagram van mensen die ‘Vaarwel Roscoe’ al hebben gelezen dat ze hem ontroerend en mooi vonden. De prachtige cover spreekt ook erg aan en natuurlijk de flaptekst ook. Ik ben erg blij dat ik het boek gelezen heb en ben het ook eens met de mensen op Instagram!

Het boek begint met een proloog die me meteen het verhaal in trok. Eerst wordt er iets verteld en daarna lees je berichtjes die fans die het niet geloven of juist wel, maar ook van mensen die Roscoe niets vonden.

In het boek lees je vanuit de perspectieven vanuit Rafael, de broer van Roscoe, Livia, de vriendin van Roscoe en brieven die fans, familie en vrienden schrijven. Wat ik zo bijzonder vond aan dit boek is dat Livia en Roscoe als ze over Roscoe denken nooit ‘hij’ of ‘hem’ denken, maar ‘je’ en ‘jij’. Ze halen veel herinneringen op en al snel leerde ik Roscoe kennen.

De brieven zijn telkens door een ander personage geschreven en op een hele andere manier. Het zijn fans, familie, vrienden en collega’s.

Vaarwel Roscoe is een ontroerend boek. Er wordt veel teruggeblikt op momenten in het verleden, toen Roscoe nog leefde, maar ook het verdriet en gemis dat Livia, Rafael en andere personages nu ervaren worden beschreven.

Het boek is opgebouwd uit drie delen: de nasleep, de oorsprong en de climax. Het boek leest vlot en ik bleef er het hele verhaal in.

Ik geef het boek 4.5 sterren en raad Vaarwel Roscoe aan.

Uitgeverij Boekerij, bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s