Blogtour: De legende van Musoro

De legende van Musoro is geschreven door Amina Laffet. Amina Laffet heeft ook zwarte vijvers geschreven, klik hier om die recensie te lezen. Het is een hardcover van 220 pagina’s. Het boek kwam maart 2021 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een Young Adult.

Flaptekst

In het afgesloten dorp Momuto, wordt elke avond bij het kampvuur het mysterieuze verhaal van Lake Musoro verteld. De kinderen van het dorp zijn bang voor het wezen in het meer, waardoor ze wegblijven van het water. Dan verdwijnt
de jonge Lima.

Een lange zoektocht levert niets op, maar Safi, Lima’s zusje, wil het niet opgeven. Samen met haar beste vriend Romatu trekt ze door het woud om haar zusje te vinden. Zal ze haar tijdig vinden, of vindt het wezen Lima eerst?

Wat vind ik van dit boek?

Woensdag 24 maart mocht ik Amina Laffet interviewen in de boekpresentatie van De legende van Musoro. Iedereen die erbij was, was in ieder geval een ding met elkaar eens: het boek heeft een prachtige cover.

Ik heb ontzettend van dit boek genoten. Het is een spannend boek over de zoektocht van Safi naar haar zusje Lima. De personages in het boek zijn erg goed beschreven en vooral in Safi kon ik mij goed inleven tijdens het lezen.

Ik wil vluchten, maar ik vecht door. Ik ben bang, maar ik ben moedig. Alles voor Momuto.

Uit ‘De legende van Musoro’.

De legende van Musoro speelt zich in Momuto af. Het is een wereld vol legendes en magie. De wereld is erg goed beschreven. Wel vond ik dat er soms iets té veel uitleg werd gegeven, waardoor ik even uit het verhaal kwam. Naarmate ik verder in het boek kwam werd dit minder.

Het boek las vlot en zit vol plotwendingen en verrassingen. Ik zag het einde niet aankomen, maar vond hem wel goed geschreven.

De legende van Musoro is een spannend en sprookjesachtig jeugdboek. Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s