Recensie: Het kind van het licht (Vosata 1)

Het kind van het licht is het eerste deel van Vosata. Het boek is geschreven door Nina J. W. van Veen. Het boek telt 184 pagina’s en is een Young Adult. Het boek kwam 12 maart 2021 uit bij uitgeverij Boekscout.YO.

Flaptekst:

In de Noordzee ligt een eiland genaamd Vosata. Op dat eiland hebben de inwoners het goed. Maar als je met de bliksemflitsen mee reist naar de onderkant van het eiland, zijn licht en duister in een continue strijd verwikkeld. Het zijn groepen dieren onder leiding van de zon, maan en planeten. Het duister groeit en hun leiders Marso en Venusa maken een plan om het licht voor altijd te doven. De dieren van het licht kiezen een mensenkind uit dat moet helpen in de strijd tegen het duister. Dit mensenkind is Mustle, een meisje van 12 jaar, dat het eiland van de ondergang moet redden.

Mijn mening over dit boek

Het boek begint met een spannende proloog, die me meteen nieuwsgierig naar de rest van het boek maakte. Ook stond er aan het begin van het boek een leuke landkaart van de omgeving waar het boek zich afspeelt.

In het boek werd de omgeving goed beschreven. Alleen vond ik dat het in het begin soms wel iets té veel werd beschreven. Dat haalde mij dan een beetje uit het verhaal. Gelukkig werd dit wel minder naarmate ik verder las.

Wat ik erg leuk vind is dat de zon en de maan hier een grote rol in spelen, maar dan op een hele andere manier dan hoe de maan en de zon normaal gesproken zijn. Ook planeten als Mars, Venus en andere planeten spelen hier een rol in.

Ik vond de karaktereigenschappen van de personages goed beschreven. De uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen van de dieren waren ook goed beschreven. Wel miste ik, vooral bij Mustle, soms een beetje diepgang. Dat was er soms ook wel, maar op andere momenten gebeurde er iets en dan ging ze ‘gewoon door’. Dan miste ik het dat ze even bang, of echt geschrokken was. Dit maakte Mustle soms wat onrealistischer voor mij.

Er gebeurde veel in het boek, wat mijn aandacht erbij hield. Het kind van het licht was ook erg spannend. Soms vond ik het wel iets té makkelijk gaan.

Ik raad dit boek wel aan en geef het een mooie 3 sterren.

Nina J. W. van Veen, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s