Recensie: Dagboek van een maankind

Dagboek van een maankind is een Graphic Novel. Het scenario is door Joris Chamblain en de tekeningen en inkleuring door Anne-Lise Nalin. Deze Graphic Novel kwam in 2021 uit bij Kennes uitgeverij. Het is een hardcover van 56 pagina’s.

Flaptekst ‘Dagboek van een maankind’

Morgane is zestien. Ze is net met haar ouders en haar broertje aangekomen in hun nieuwe huis. Wanneer ze in haar kamer dozen uitpakt, vindt ze toevallig een dagboek achter de radiator. Het werd geschreven door Max, een jongen van zeventien die aan een erg zeldzame ziekte lijdt: daglicht is levensgevaarlijk voor hem. Hij is namelijk een ‘maankind’. Hij kan overdag dan ook alleen buitenkomen als hij zich heel goed beschermt.

Wat vind ik van dit boek?

Ik was ontzettend nieuwsgierig naar deze Graphic Novel. De cover is erg mooi, net als de binnenkant. De tekeningen in het boek zijn zo ontzettend mooi en gedetailleerd.

Maankinderen las ontzettend vlot. Er gebeurde veel, dus was het nooit saai. Ik heb de Graphic Novel in één keer uitgelezen.

Het is een mooi verhaal, dat gaat over een echt bestaande, zeldzame ziekte. Zelf had ik daar nog nooit eerder over gehoord. Het is een ziekte waardoor daglicht levensgevaarlijk voor iemand is. Mensen die aan die ziekte leiden moeten een beschermend pak aan en zichzelf goed beschermen.

De tekeningen in het boek zijn prachtig en de personages zijn erg leuk en goed beschreven en uitgebeeld. Ik raad deze Graphic Novel dan ook zeker aa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s