Recensie: Fin & Rye

Fin & Rye is geschreven door Harry Cook. Het is een paperback die 336 pagina’s telt. Het boek kwam maart 2021 uit bij Best of Ya Books. Het is een LHBTQI+ boek voor Young Adult

Flaptekst van dit boek:

Fin is zestien jaar en valt op jongens. Een feit dat zijn leven heel complex blijkt te maken.

Het ene moment kust Fin de goddelijke Jesse; het volgende moment is hij meedogenloos ge-out. De reactie van zijn ouders? Er alles aan doen om hem niet te laten zijn wie hij is, te beginnen met een frisse start in een nieuwe stad.

Gelukkig maakt Fin al snel nieuwe vrienden: kick-ass Poppy, haar aan-uit transvriendin June en de innemende en onweerstaanbare Rye. Maar Fins ouders zijn niet blij. Wanneer hun zoon zijn ‘levensstijl’ niet wil veranderen, dwingen ze hem op het ‘rechte’ pad… met conversietherapie.

Van maanverlichte dates tot vintage etentjes, van pride parades tot een passie voor oud vinyl, Fin & Rye is een glorieus en hartstochtelijk verhaal over trouw zijn aan jezelf, wat er ook gebeurt.

Mijn mening over Fin & Rye

Toen ik het persbericht over dit boek las, sprak het boek me direct aan. Het klonk als een prachtig verhaal. Fin en Rye heeft ook nog eens een prachtige cover vol mooie kleuren.

Het boek is best dik, maar toch las ik hem binnen twee dagen uit. Ik kon hem niet weg leggen! Alles klopte en het boek las erg vlot.

Wat ik er zo goed aan vond? Allereerst de personages. In het boek lees je afwisselend vanuit het perspectief van Fin en Rye. In beide kon ik me erg goed inleven. De andere personages zijn ook ontzettend leuk. Mijn favoriete personage is Poppy, ze is positief en staat klaar voor haar vrienden. Maar ook June, Poppy’s aan-uit transvriendin is een leuk en goed beschreven personage.

“Nou… Het begon met een kus… zoals dat met de meeste andere liefdesverhalen gaat.”

Uit ‘Fin en Rye’, pagina 8

Het boek is grappig, realistisch, maar soms ook heftig. Fin’s ouders zijn namelijk absoluut niet blij, met wat ze ‘Fin’s keuze’ noemen. Ze gaan zelfs zo ver dat hij in conservatietherapie moet.

Harry Cook heeft een fijne schrijfstijl, die me al vanaf de eerste pagina het verhaal in trok. Dit is een boek dat ik je aanraad en wel 5 sterren geef.

Uitgeverij Best of YA Books, bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s