Blogtour: Oorlogsdochters

Oorlogsdochters is geschreven door Rhys Bowen. Het is een historische roman van 384 pagina’s en een paperback. Het boek kwam maart 2021 uit bij Xander Uitgevers.

Flaptekst Oorlogsdochters

Lord Westerham heeft vijf dochters die allemaal hun plek in de wereld proberen te vinden, terwijl de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid losbarst. Dochter Pamela werkt in het diepste geheim voor MI5 in Londen, terwijl haar zus Margot bij het Franse verzet betrokken raakt.

De rest van het gezin deelt hun landgoed met het leger en probeert het leven in het dorp op een zo normaal mogelijke wijze voort te zetten. Als ze een dreigend bericht ontvangen, worden alle verhoudingen echter op scherp gezet: het lijkt erop dat er een Duitse spion in hun midden is…

Hoever ga je om je familie te beschermen? En wat als je je vrienden misschien niet onvoorwaardelijk kunt vertrouwen?

Mijn mening over dit boek

Aan het begin van het boek staat een lijstje met alle personages. Dit is overzichtelijk en fijn om soms even terug te zoeken. Er zitten namelijk best een aantal personages in het boek. Het boek lees je ook vanuit verschillende perspectieven. Dit was aan het begin verwarrend, wat me telkens even uit het verhaal haalde. Gelukkig was dit op een gegeven moment niet meer zo en op een gegeven moment vond ik het juist erg leuk dat je vanuit zo veel personages las.

De personages zijn erg leuk. Ik kon me goed in ze inleven en ze waren duidelijk beschreven. Alle zussen verschilden erg van elkaar, wat juist leuk was.

Het boek las fijn, afgezien het begin waarin de perspectief wisselingen een beetje verwarrend waren. Rhys Bowen heeft een fijne schrijfstijl.

Er gebeurde veel in het boek, wat het nog spannender maakte. Ik was zo nieuwsgierig naar hoe het zou aflopen aan het einde! Ik zag het einde dan ook niet aankomen.

Niet alleen het einde was een verrassing voor mij. Tijdens het lezen werd ik vaker verrast door plotwendingen. Het boek bleef spannend.

Ik raad dit prachtige boek dan ook zeker aan. Oorlogs dochters geef ik 4 sterren.

Xander Uitgevers, bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s