Recensie: Hart van het beest

Hart van het beest is geschreven door J.M Anna. Het boek telt 445 pagina’s en is als paperback en E-book verkrijgbaar. Het boek kwam augustus 2019 uit.

Flaptekst van ‘Hart van het beest

Onderdeel van de Astoris-serie, maar staat los van het eerste boek. Voor liefhebbers van Beauty and the Beast Emily Byron staat op het punt haar leven echt te beginnen. Ze trouwt met haar jeugdliefde Malcolm en met hem staat haar een avontuurlijke tijd te wachten. Maar kiest hij ook voor haar als het erop aankomt? In Astoris zijn de Gouden Decennia aangebroken. Onder het bewind van de nieuwe koning heeft het land zich losgemaakt van de Kerk en lijkt het na een periode van pokken en pest voorspoediger dan ooit te gaan. Maar niets is minder waar. Het koninklijke hof is één grote slangenkuil en als Emily’s vader, een vooraanstaand edelman in Avalon, haar meeneemt naar het hof, komt ze terecht in een wereld waar vrouwen nog steeds het onderspit delven en loyaliteit een nietszeggend gegeven is. Emily zelf blijkt een pion te zijn in een bizar machtsspel waarin ze gedwongen wordt de nacht door te brengen met de man uit haar nachtmerries. Kan Malcolm haar behoeden voor een leven achter de tralies, of laat ze haar hart vrij en doorziet ze de liefde? New Adult romance/bevat expliciete scènes.

Mijn mening over dit boek

Dit is het vierde boek dat ik van J.M. Anna lees en ik was ontzettend nieuwsgierig. Tot nu toe zou ik al haar boeken 5 sterren geven (die ik gelezen heb natuurlijk). Ik zal nu alvast verklappen dat ook deze die beoordeling van mij zal krijgen. Ik vond het boek ge-wel-dig.

Ik heb het boek in een dag uitgelezen. Niet omdat het boek dun is, nee integendeel, dit boek is wel 445 pagina’s. Ik heb langer doorgelezen dan de bedoeling was, omdat ik het boek niet opzij kon leggen. Dit is zo’n boek waarbij ik telkens dacht ‘nog even dit hoofdstuk uit lezen’ om daarna nog een hoofdstuk te lezen. En nog een. En nog een.

Het boek zit vol plotwendingen, verrassingen en gebeurtenissen. Er gebeurde altijd wel iets, waardoor het geen moment saai was. Het tempo lag ook niet te hoog, het was juist fijn zo.

Ik vind het hoofdpersonage – Emily – erg leuk. Ze is dapper, komt voor zichzelf op en wil haar eigen keuzes maken. Ik leerde haar goed kennen in het boek en ze werd zo beschreven dat het bijna leek alsof ze echt bestond.

Het is niet alleen het verhaal dat ik zo goed vind, ook de schrijfstijl van J.M. Anna is erg goed. Het leest fijn, vlot en ze beschrijft alles op een mooie manier.

Zoals ik al aan het begin schreef, raad ik dit boek aan en geef ik het 5 sterren.

J.M. Anna, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s