Recensie: Goede voornemens (Het lastige leven van Léa Olivier #11)

Goede voornemens door Catherine Girard-Audet is het elfde deel uit de ‘Het lastige leven van Léa Olivier-reeks’. Het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij Kennes. Het is een paperback van 413 pagina’s.

Flaptekst van dit boek:

Door de meteoriet die tijdens het Halloweenfeest neerstortte, lag niet alleen Léa’s hart aan gruzelementen, hij bezorgde haar ook nog eens net zo’n stralende teint als een karper en de vitaliteit van een telefoonpaal. Het oerlelijke badpak dat ze van Bibi tijdens de modeshow moet dragen en de louche beweringen van Maude zullen haar echt niet helpen om weer tot zichzelf te komen.

Terwijl een gerucht haar aanzet tot spionage, paranoia en ongehoorzaamheid, probeert Léa zich zo goed en zo kwaad als het gaat te concentreren op andere aspecten van haar leven. Zullen een mogelijk studentenreisje, haar inzet in driehonderd en tien comités, de hardnekkige aansporingen van haar broer Felix en de terugkomst van Mégane en de troetelberen haar helpen een zeker evenwicht terug te vinden?

Door Léa’s emotionele puinhoop, Katherines woede, Jeannes onzekerheden en Marilous paniek, omdat ze iets te snel met het volwassen leven geconfronteerd wordt, besluiten de meisjes de balans op te maken. Dit spoort ze aan om belangrijke voornemens te maken zodat ze aan een nieuw jaar vol verzoeningen, verrassingen, vriendschap en mollige luipaarden kunnen beginnen.

Mijn mening over dit boek

Na de andere tien delen gelezen te hebben, keek ik ontzettend uit naar deel 11. In ‘goede voornemens’ merkte ik dat Léa Olivier zichzelf ontwikkeld heeft en ze al iets ouder is dan in de eerste delen. Ik vind het erg leuk dat je haar ziet opgroeien in de serie.

Ook dit deel is vanuit lange mails en berichtjes tussen Léa Olivier en haar vrienden geschreven. Léa en Marilou schrijven elkaar mails op zo’n manier dat het leest alsof je erbij bent geweest. Het boek leest erg fijn en vlot.

“Dit was de eerste keer dat een bitse reactie van de koning van de coole gang me beviel (vooral omdat die niet tegen mij gericht was!).”

Pagina 17 uit ‘het lastige leven van Léa Olivier’.

Marilou heeft een grote rol in dit boek, wat ik ook erg leuk vond. Alle personages zijn net als in de andere delen goed beschreven. Léa, Marilou, Katherine, Jeanne, Alex en de anderen karakters zijn zo ontzettend leuk.

Léa’s leven en problemen zijn herkenbaar en realistisch. Ik denk dat dit misschien wel mijn favoriete deel tot nu toe is.

Er gebeurd altijd wel iets in het boek, waardoor ik door wilde lezen en het boek nauwelijks weg kon leggen. Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij Kennes, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s