Blogtour: Koning van het Sintelwoud

Koning van het Sintelwoud is geschreven door Jen Minkman. Het boek telt 380 pagina’s en is een hardcover. Het is een Young Adult. Het boek kwam maart 2021 uit bij uitgeverij Hamley Books.

Flaptekst

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen samen met hun moeder in Soemrak, een dorp diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Volgens een oude legende is Morana voorbestemd om op de dag van haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud. 

De dorpelingen van Soemrak kijken reikhalzend uit naar deze dag, omdat deze bruiloft hen voor altijd voorspoed en zegeningen zal brengen. Vasilisa is juist bang voor dat moment, omdat ze dan haar zus voor altijd kwijt zal raken. 

Op de dag van het festival van Zwartzon, tevens de verjaardag van de zusjes, wordt Vasilisa echter door magie het Sintelwoud ingelokt en ontspint zich een heel ander verhaal dan waar ze altijd in geloofd heeft. Want soms is de weg van de legende die jou verteld is niet het pad dat je moet volgen… 

Wat vind ik van dit boek?

Ben je nieuwsgierig naar de auteur van dit boek? Eerder heb ik Jen Minkman geïnterviewd. Klik hier om dat interview te lezen. Ook heb ik ‘mijn hart van ijs’ gerecenseerd. Klik hier als je die recensie wilt lezen.

Ik vond het boek erg goed. Koning van het Sintelwoud had een spannende verhaallijn. Het boek heeft ook nog eens een prachtige cover en een mooi binnenwerk. Het boek heeft wel een mooie boodschap: weef je eigen verhaal.

“Dat was haar zus, die over een paar weken zou worden opgeëist door de geheimzinnige koning van Oegola Poesha: het Sintelwoud.”

Uit pagina 20 uit ‘Koning van het Sintelwoud’.

Wat ik minder vond aan dit boek is dat ik Vasilisa een beetje te oppervlakkig beschreven vond. Ik miste de diepgang bij haar een beetje.

In het boek zaten ook een aantal onverwachte – maar wel hele goede – plotwendingen. Ik zag die echt niet aankomen en het hield mijn aandacht erbij.

Ook dit boek van Jen Minkman vind ik een echte aanrader. Haar schrijfstijl las vlot en ze beschrijft gebeurtenissen op een mooie manier.

Ik raad dit boek dan ook echt aan. Ik geef het boek 4 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s