Recensie: Het boek der heiligen

Het boek der heiligen is geschreven door Leigh Bardugo. Het boek is uit het Engels vertaald en kwam in Nederland bij Blossom Books uit. De originele titel is The Lives of Saints. Het boek is vertaald door Merel Leene en de prachtige illustraties zijn van Daniel J. Zolliger.

Flaptekst ‘het boek der heiligen’

Wat doe je als in de wereld die jij geschapen hebt een bepaald boek als een soort bijbel op íéders nachtkastje ligt, en die wereld vervolgens tot leven komt in een Netflix-serie? Als je Leigh Bardugo heet, dan schrijf je dat boek vervolgens zelf en maak je er samen met je team zo’n mooie uitgave van dat hij in de serie gebruikt kan worden.
‘Boek der heiligen’ is dat boek. Al in ‘Schim en schaduw’ gebruikt hoofdpersonage Alina het boek als een leidraad bij haar queeste om informatie op te zoeken over oude heiligen, en het boek blijft daarna in de hele serie terugkomen. Nu kunnen fans van de Grishaverse het boek zelf in handen houden en meelezen met de personages van hun lievelingsserie.

Wat vind ik van dit boek?

Toen ik het pakketje van Blossom Books opende viel het me meteen op hoe mooi dit boek eruit ziet. Niet alleen vanbuiten ziet hij er tof uit, maar vooral van binnen is het boek prachtig. Er zitten bijna 30 verhalen in, die allemaal een pagina vullende tekening hebben. Die tekeningen zijn zo ontzettend mooi gemaakt.

De verhalen lezen als een soort sprookjes, maar dan in de wereld van Grisha. Het leuke is, is dat ik een aantal van de heilige al herkende uit de boeken van Leigh Bardugo.

In het boek der heilige worden verhalen van twee bladzijdes met verhalen van zes afgewisseld. Ook is elk verhaal heel anders, wat het lezen nog leuker maakt. Er zit veel afwisseling in het boek.

Zelf vond ik een van de leukste verhalen die van Sankt Lukin de logische, de beschermheilig van politici en die van Sankta Lizabeta van de rozen, de beschermheilige van de tuinlieden.

Leigh Bardugo schrijft ontzettend goed, en ondanks dat de verhalen kort waren zat ik wel in de verhalen. Ze beschrijft alles erg mooi en elk verhaal is origineel.

Ik vind dit zo’n ontzettend mooi en leuk boek, die ik ook zeker aanraad. Ik geef dit boek 5 sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s