Recensie: K-pop crush

K-pop crush is geschreven door Stephan Lee. Het is een paperback van 424 pagina’s. Het boek kwam februari 2021 uit bij uitgeverij de Fontein. Het is een jeugdboek voor lezers vanaf 12 jaar.

Flaptekst K-pop crush

Al haar hele leven doet de Koreaans-Amerikaanse Candace Park alles om haar ouders tevreden te stellen. Ze haalt hoge cijfers en speelt altviool in het schoolorkest. Maar wat bijna niemand weet is dat ze het liefste zingt en gek is op K-pop.

Wanneer Candace stiekem naar een K-popauditie voor een nieuwe meidenband gaat en wordt uitgekozen voor een training in Korea, lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Maar niets is minder waar: de lessen zijn loodzwaar en de concurrentie
is moordend. En bovendien is regel nummer 1: NIET DATEN! Juist dat blijkt onmogelijk wanneer Candace megaster One.J en de superleuke YoungBae ontmoet.

Kan Candace die felbegeerde plek in de K-popband veroveren en tegelijk zichzelf blijven?

Mijn mening over dit boek

Ik keek ontzettend uit naar K-pop crush. Zelf luister ik maar weinig K-pop, maar de boeken die ik er tot nu toe over heb gelezen vond ik erg goed en leuk. In K-pop crush is het geen probleem als je niet zo veel over K-pop weet. Aan het eind van het boek staat een soort woordenboek die Imani (een groot K-pop fan en Candace beste vriendin) voor Candace heeft gemaakt. Hierin worden K-pop begrippen die in het boek voorkomen nog even uitgelegd. En dan heeft dit boek ook nog eens een ontzettend mooie cover!

Dit is zo’n boek dat je al vanaf de eerste zin tot en met de laatste letter meetrekt in het verhaal. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen en kon hem nauwelijks wegleggen. Echt, ik vond dit boek ge-wel-dig!

Candace is een erg leuk personage. Ze blijft trouw aan zichzelf, is eerlijk en zet door. Ik vind haar realistisch beschreven en kon mij in haar inleven. De andere personages, zoals de andere trainees, zijn ook goed beschreven en ik ben geen moment in de war geweest tussen personages.

De gebeurtenissen in het boek waren zo geschreven dat ik het las alsof ik er op dat moment bij stond. Ik wist hoe de personages en de omgeving eruitzagen. De schrijfstijl van Stephan Lee leest fijn, ik wil nu al meer van deze auteur lezen!

Het boek las vlot en er zaten een aantal verrassende plottwist in. Er gebeurde altijd wel iets, waardoor mijn aandacht erbij bleef. Het verhaal is erg leuk en opgebouwd in twee delen.

Richting het einde begon ik zelfs langzamer te lezen omdat ik het boek niet uit wilde lezen. Het is zo’n leuk boek! Uiteindelijk las ik hem natuurlijk ook uit (in één weekend, want ik kon hem niet wegleggen) en ik vond het eigenlijk jammer dat hij uit was.

Wat ook erg leuk was, is dat realiteit met fictie vermengt was. Cadence bestaat natuurlijk niet en ook de groep waar ze zo graag in wilt is fictie. Wel worden echte artiesten en bands zoals Ariana Grande en One Direction in het boek genoemd. Ook echte K-pop groepen als Blackpink en Girls’ Generation komen in K-pop crush voor.

Zoals je waarschijnlijk al door hebt vind ik dit boek echt heel goed. Het is een boek dat ik je kan aanbevelen. Ik geef dit boek dan ook 5 sterren. Het boek leest vlot, is realistisch geschreven en is soms ook grappig.

Uitgeverij de Fontein, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s