Recensie: overtuiging

Overtuiging is geschreven door Jane Austen. Deze Rainbow-editie is een hardcover van 336 pagina’s. Het boek is vertaald door Elke Meiborg en uitgekomen bij uitgeverij Rainbow. Het is een klassieker.

De flaptekst van ‘overtuiging’

De deftige Anne Elliot laat zich op jonge leeftijd door haar ouders overhalen om niet te trouwen met haar grote liefde Frederick Wentworth, een marine-officier zonder vermogen. De jaren verstrijken en Anne leeft met spijt, haar familie raakt aan de rand van de afgrond, zo erg zelfs dat zij hun kapitale herenhuis moeten verhuren en ‘downstairs’ gaan wonen. Met Wentworth gaat het voor de wind. Bij toeval ontmoeten Anne en Frederick elkaar weer en als lezer wil je vanaf dat moment alleen nog maar weten: komen ze ooit nog bij elkaar?

“…maar Anne, met een zachtaardigheid en verfijning van geest die haar bij iedereen met enig onderscheid wel geliefd moest maakte, betekende niets voor vader of zuster.”

Uit ‘overtuiging’

Over Jane Austen:

Jane Austen (1775-1817) schreef tijdens haar korte leven onder andere de wereldberoemde romans Trots en vooroordeel (Pride and Prejudice) en Verstand en gevoel (Sense and sensibility). Overtuiging (Persuasion) was een van de laatste romans die ze schreef.

Flaptekst ‘Overtuiging’.

Wat vind ik van dit boek?

De eerste klassieker die ik las was Anna Karenina voor een leuke challenge van Rainbow! Zonder die challenge had het mij denk ik wat meer moeite gekost om hem uit te lezen. Ik ben eerder begonnen in woeste hoogten, maar die heb ik een keer opzij gelegd en eigenlijk niet meer opgepakt. Iets wat ik zeker nog wil gaan doen! Jane Austen ontdekte ik daarna, ik las Emma (ook de Rainbow-editie). En deze keer las ik Overtuiging.

Overtuiging, is net als de andere Rainbow klassiekers in een mooi jasje gestoken. De cover is erg mooi en spreekt me erg aan, alhoewel het natuurlijk om het boek gaat. Het is een stevige hardcover, wat ook fijn leest.

Het leukste aan dit boek vond ik denk ik het hoofdpersonage. Anne Elliot vind ik zo’n leuk personage. Ik kon me goed in haar inleven en met haar meeleven. Verder is het een prachtige roman die fijn leest.

Na Emma ontdekte ik wel hoe goed Jane Austen kan schrijven. In Overtuiging bewees ze dat nogmaals. Ik weet zeker dat dit niet het laatste boek van Jane Austen zal zijn dat ik lees.

Welke klassiekers heb jij al gelezen? En zou je overtuiging willen lezen, als je die nog niet gelezen hebt? Ik raad deze namelijk zeker aan.

Uitgeverij Rainbow, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s