Blogtour: De vergeten tuin

De vergeten tuin is geschreven door Sandra J. Paul. Het is een jeugdthriller. Het is een 240 pagina’s tellende hardcover. Het boek kwam februari 2021 uit bij Hamley Books.

Flaptekst

Het jaar 1621.

De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan.

Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is. Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie.

Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven…

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb tot nu toe alleen thrillers van Sandra J. Paul gelezen, maar ook dit jeugdboek was ontzettend goed. De vergeten tuin is het derde deel in een reeks, maar is te lezen als apart boek. Ik heb dan ook niet het idee gehad dat ik dingen gemist had omdat ik de vorige boeken niet had gelezen (die nu wel op mijn verlanglijstje staan;)).

Het boek had niet alleen een prachtige cover, ook het binnenwerk was ontzettend mooi! Het gaat natuurlijk om het verhaal, maar het is wel erg leuk dat het er zo mooi uitziet.

Welkom in Kraaidorp, anno 1621.
Dit is het verhaal van Colette Zwart.

Pagina 9 in ‘de vergeten tuin’.

Historische boeken vind ik sowieso leuk om te lezen en dat is dit boek! Het speelt zich af in 1621 en was ik zo leuk vind is dat magie en realiteit in dit boek met elkaar verbonden zijn.

Dit boek zit erg goed in elkaar en er zitten een aantal plotwendingen in, die ik niet aan zag komen. Ook leest het boek erg vlot en fijn. De schrijfstijl van Sandra J. Paul leest prettig. Het gaat niet té snel en er wordt ook niet te veel of te weinig informatie gegeven.

‘Het is magie,’ zegt Colette zacht. ‘Ik heb nog nooit zoiets krachtigs gevoeld, het is bijna ondraaglijk.’

In ‘de vergeten tuin’.

Wat ik ook erg leuk vind, is dat dit boek uit meerdere delen bestaat. Wat alles nog duidelijker maakte. Ik vind het boek dan ook ontzettend goed. Er zit genoeg spanning in en ik wilde blijven doorlezen. De personages en gebeurtenissen zijn erg goed beschreven. De wereld van Colette kwam echt tot leven.

Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s