Blogtour: Negentig seconden

Negentig seconden is geschreven door Vannessa Thuys. Het is een feelgoodroman die februari 2021 uitkwam bij Dutch Venture Publishing. Het is een paperback van 300 pagina’s. Wil je meer informatie over het boek, of hem bestellen? Klik dan hier.

Flaptekst ‘negentig seconden’

Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is. (Brits onderzoek, 2012) Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan. In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie. Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die “negentig seconden”-formule… Negentig seconden is een feelgoodroman over beseffen wat er werkelijk toe doet in het leven.

Wat vind ik van dit boek?

De titel, ‘negentig seconden’, vind ik erg passend bij het boek en maakt een meteen nieuwsgierig. Op de flaptekst werd nog duidelijk waarom het boek zo heette. Een vrouw heeft namelijk maar 90 seconden nodig om een date te beoordelen. Verder klonk de flaptekst als een grappige, leuke feelgoodroman en dat was het ook! Ik was dan ook erg blij dat ik aan deze blogtour mee mocht doen.

Ik heb dit boek namelijk met een glimlach op mijn gezicht gelezen. Yara is een ontzettend leuk personage dat sterk is neergezet. Wat ze meemaakt wordt op zo’n leuke manier beschreven, zelfs als het wat minder goed gaat.

Niet alleen Yara is een leuk en goed beschreven personage, ook van de andere personages kreeg ik een goed beeld. Van de betweterige huisgenoot bijvoorbeeld, of de flirtgrage bruidegom en natuurlijk haar beste vriendin Reini. De karaktereigenschappen werden op een fijne manier beschreven, waardoor alles personages realistischer werden.

Er gebeurt heel veel in deze feelgoodroman, het was dus ook geen moment saai. Er kwamen ook veel verrassingen en plotwendingen in het boek, waardoor het telkens leuk bleef. Wel vond ik het soms iets te vaak van het een naar het ander gaan en dan weer terug. Het boek leest lekker vlot en ik had hem binnen een dag uitgelezen omdat ik hem niet weg kon leggen.

De schrijfstijl van Vannessa Thuys leest fijn en vlot. Ze beschrijft alles op zo’n fijne manier. Ik zie alles wat er gebeurt écht voor me, wat het lezen nog leuker maakt.

Zoals waarschijnlijk al duidelijk was in deze positieve recensie, raad ik dit boek zeker aan. Ik geef ‘negentig seconden’ dan ook 4.5 sterren.

Dutch Venture Publishing, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s