Blogtour: Lucht

Lucht is geschreven door Lara Reims. Op 2 februari 2021 kwam dit boek uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een hardcover van 350 pagina’s. Het is een Young Adult. Klik hier voor meer informatie over ‘lucht’.

Flaptekst ‘lucht’:

Romi woont op Mars, Ciro woont op aarde. Ze weten niet van elkaars bestaan. Tot ze op een dag contact met elkaar krijgen. Hoe dat kan, begrijpen ze niet. Via korte gesprekjes die nauwelijks door sterrenruis en meteorietenstormen heenkomen, leren ze elkaars wereld kennen.
Bestaan ze alleen in elkaars hoofd, of zijn er dingen mogelijk waar zij niet van weten?

Wat vind ik van dit boek?

Lucht speelt zich op twee planeten af: Romi woont op mars en Ciro op aarde, wat ik erg tof gedaan vind. Het boek bestaat uit verschillende delen. Elk deel gaat over een personage en dat wisselt zo om en om.

Wat ik zo goed vind aan dit boek is dat het zo is beschreven, dat het bijna echt lijkt te zijn. Het speelt zich namelijk in de toekomst af, waar ze swinkels hebben en altijd op afstand van anderen moeten blijven (op aarde tenminste), terwijl Romi afgesloten van de aarde op Mars woont tussen de robots.

“Wie had dat ooit kunnen denken. De mens op Mars. Ik, als eerste. Ik lijk Columbus wel! Waar is mijn vlag!”

Uit ‘lucht’

Romi en Ciro zijn goed beschreven, maar de andere personages vond ik soms te oppervlakkig beschreven. In Romi en Ciro kon ik mij goed inleven en ik vond het ook erg leuke hoofdpersonages.

Ik zat al vrij snel in het verhaal, en bleef er ook in. Het was namelijk erg spannend en het boek las vlot. Er gebeurde veel, maar het ging niet té snel. Dat er zoveel gebeurde, maakte het spannend en zorgde ervoor dat ik door wilde lezen.

“Hallo, ik ben Romi, van Mars. Ik zoek de aarde? Of een andere planeet? English, Rusky?”

Romi, uit ‘lucht’

Het verhaal was erg leuk om te lezen en ik heb ervan genoten. Wat ik wel wat minder vond was, en dat was vooral in het begin zo, dat er soms in een keer teveel informatie werd gegeven.

Lara Reims heeft een schrijfstijl die ik erg fijn vind lezen en ik kijk nu al uit naar haar volgende boeken. Ik raad dit boek zeker aan en geef het 4 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s