Interview met Emma Anna

Emma Anna is de auteur van onder andere haar recent uitgekomen boek ‘ooit in september’, maar ook van ‘Sjamaan van de Zwarte Dood’, ‘sprakeloos verliefd’ en ‘tot onze wegen scheiden’. Emma Anna schrijft ook onder J. M. Anna.

Je hebt al veel boeken geschreven. Heb je een favoriet boek (van je eigen boeken.)?

“Oh jee… Mijn boeken zijn als mijn kindjes, dus ik kan niet echt een favoriet uitkiezen. Elk verhaal heeft wel wat. Ik denk dat Ooit in september momenteel mijn favoriet is, de personages zullen gewoon voor altijd in mijn hart blijven.”

Hoe begin je met het schrijven van je boek? In de zin van; schrijf je het plot eerst helemaal uit, begin je ‘gewoon’, of…?

“DE PERSONAGES ❤ Ik schrijf altijd vanuit personages die ik bedenk, vanuit hun achtergrond. Soms heb ik wel een thema in mijn hoofd, momenteel is dat bijvoorbeeld ‘Oké, ik wil een rockstar romance schrijven’, en dan verzin ik daar personages bij, maar ik laat hun het verhaal vertellen. De plot is dus bij mij afhankelijk van de achtergrond en het karakter van de personages. Dus ik maak een character sheet, met foto’s van de personages, leeftijd, stukje achtergrond, waar ze van houden, wat ze haten, etc. En dan begin ik inderdaad ‘gewoon’. 😊

Lees je zelf veel? En welk genre lees je dan?

“Ik lees minder dan ik zou willen, haha! Vooral omdat ik zo veel boeken gewoon ‘gelezen wil hebben in mijn leven’. Soms kijk ik naar mijn boekenkast met bijna 100 ongelezen boeken en denk ik: waren het maar snoepjes die je kon eten waarna je hetzelfde zou ervaren als wanneer je ze zou lezen! En qua genre blijft mijn favoriet altijd Romance. Als ik een thriller lees wil ik altijd graag dat personage A met personage B eindigt, lol.”

Wanneer ben je begonnen met schrijven?

“Ik geloof dat ik 7 was, haha, dus vanaf dat ik kon schrijven. Niet regelmatig, ik fantaseerde vooral veel. Later ging ik af en toe wat verhalen opschrijven, maar ik had nooit gedacht dat ik echt schrijver zou worden. Maar met ‘serieus boeken schrijven’ ben ik in 2017 begonnen.”

Kun je al iets vertellen over het boek dat na ‘ooit in september’ zal gaan uitkomen? 

“Haha! Dat boek heb ik afgelopen maand af geschreven en ik ben nu met deel 2 bezig, ik wil de duologie echt af hebben voor ik überhaupt deel 1 publiceer. Ik kan wel alvast verklappen dat het een stuk erotischer is dan de new adult die ik normaal schrijf! Trefwoorden: rockband, overvaller, dikke crush op de bassist, ‘forbidden’ romance 😊

Welk van je boeken was het moeilijkste om te schrijven?

“Blijf bij mij was het moeilijkst, omdat ik ‘the feels’ gewoon helemaal kwijt was. Het is ook het boek waar ik het minst trots op ben. Verder Sjamaan van de Zwarte Dood. Die was niet ‘moeilijk’ om te schrijven, maar gewoon veel plotwerk (wat ook heel erg leuk was, hoor).”

Is er nog een ander genre dat je graag nog eens zou willen uitproberen?

“Misschien Young Adult 😊 Of een thriller romance!”

Heb je een schrijftip voor anderen?

“Schrijf over waar je hart van vol zit ❤ en wat ik geleerd heb: besef wel dat je op een bepaalde manier een voorbeeldfunctie hebt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s