Blogtour: Goud en Lavijn

Goud en Lavijn is geschreven door Kim Bonefaas. Het boek kwam januari 2021 uit bij Godijn Publishing. Het is een roman van 292 pagina’s. Goud en Lavijn is een paperback.

Flaptekst ‘goud en Lavijn’:

Voor verpleegkundige Melle Lavijn is het leven weliswaar druk, maar wel lekker overzichtelijk: ’s nachts werkt ze op de kinderafdeling van het plaatselijke ziekenhuis en overdag is ze zo veel mogelijk bij haar zieke vader. Door een uit de hand gelopen grap raakt ze via Instagram in gesprek met de Amerikaanse muzikant Midas, dé superster van dat moment. Langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere band tussen Melle en Midas. Maar als Midas’ fans en de roddelpers dat ontdekken, staat Melles rustige leven totaal op zijn koop. Al snel wordt het contact met Midas levensgevaarlijk…

Wat vind ik van dit boek?

De flaptekst sprak me aan en het boek leek me erg leuk. Melle komt in contact met een superster en er ontstaat een bijzondere band tussen die twee. Ik was erg benieuwt hoe het verhaal zou zijn en wat er zou gebeuren waardoor het contact met Midas levensgevaarlijk werd…

Het boek las vlot, maar viel wel een beetje tegen. Ik vond de verhaallijnen met haar zieke vader, Frank, haar werk als nachtzuster in het ziekenhuis en de verhaallijn met haar vrienden erg goed beschreven, maar de verhaallijn die mij het belangrijkst leek, vond ik toch een beetje oppervlakkig: de band tussen Melle en Midas. Ik vond het té makkelijk gaan en er zat niet altijd genoeg diepgang in.

Ik vond Melle wel goed beschreven, net als haar vrienden, haar vader en haar collega’s. Ik kreeg van deze personages een goed beeld en leerde ze kennen tijdens het boek. Midas vond ik wat minder goed beschreven, ik leerde hem wel kennen, maar er had meer diepgang in gekund.

Kim Bonefaas heeft een fijne schrijfstijl. Het boek was wel leuk. Ik vond het lezen van het boek wel leuk en er zaten een aantal onverwachte wendingen in.

Er was dan nog een ding wat ik minder vond. Het einde was voor mijn gevoel nog niet ‘af’ en een beetje abrupt.

Ik geef dit boek 2.5 sterren. Hieronder zie je de banner van de blogtour, waarop de namen staan van de blogs waar ook recensies zullen worden geplaatst over dit boek.

Godijn Publishing, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s